‘ELEŞTİRİ TALEBE ENGEL OLUYOR’

369

Büyükşehir olmadan şehir hastanesine sahip olan ilk ilin Kütahya olacağını belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “Ama Şehir Hastanesini de bir şekilde küçültülmeye çalışılıyor. Halbuki biz eserler üzerine kavga ederek şehre yeni bir şey kazandıramayız. Bunlar olmayanı istemek için güç toplamıza da engel oluyor” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, seçim sürecinde Şehir Hastanesi hakkında yanlış bilgiler verildiğini ifade etti. Hastanenin büyük oranda bittiğini ifade eden Mustafa Önsay,  “Gidip bakabilirsiniz malzemeleri yerleştirildi. Hastane inşaatı bitmedi 3 yıl daha bitmeyecek diye açıklama yapabilen adaylarımız oldu.” şeklinde konuştu.  

‘İLK DEFA BİR SEÇİM DÖNEMİ

ERDOĞAN’I AĞIRLAYAMADIK’

Bu seçim döneminin çok kısa sürede tamamlandığını belirten Önsay, “Biz o yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kütahya’da ağırlayamadık. AK Parti tarihinde ilk defa Tayyip Erdoğan bir seçimde Kütahya’ya gelemedi. Çünkü seçim çok kısa bir süreydi.” Dedi. 2. Tura kadar kalan sürede de  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’ya gelip gelmeyeceğinin belirsiz olduğuna değinen Önsay, “Ancak ben Sayın Erdoğan’ın asıl hastane açılışına gelmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜKŞEHİR OLMADAN ŞEHİR HASTANESİ

OLAN İLK İL KÜTAHYA OLACAK’

Şehir hastanesinin AK Parti’nin Kütahya’daki en büyük yatırımı olduğunu ifade eden Önsay, “Biz büyük şehir olmadan şehir hastanesine sahip olan ilk il olacağız. Seçimden öncede söylüyorum yine söyleyeceğim. Çevre iller Afyon, Uşak, Eskişehir şu seviyeye geldi bu seviyeye geldi deniyor. Bu 3 şehrin hiçbirinde uluslararası havalimanı yok. Tayyip Bey bunu Kütahya’ya yaptı. Ne Afyon’da ne Eskişehir’de şehir hastanesi yok buna dair bir karar başlamış inşaatı yok. Bu Kütahya’ya verilen bir değerdir. Kütahya’nın Ak Parti’ye verdiği desteğin karşılığıdır. Tayip Bey’in Kütahya’ya verdiği sevginin karşılığıdır.” Şeklinde konuştu.

‘OLMAYANI İSTEMEK GEREK’

Zafer Havalimanı’nın da Şehir Hastanesi’nin de bir şekilde küçültülmeye çalışıldığını ifade eden Önsay, “Kendi insanımıza yaptığımızı sahip olduğumuz eserlere de yapıyoruz. Olmayanı istemek için güç toplamıza da engel oluyor. Biz Şehir hastanesi üzerine kavga ederek şehre yeni bir şey kazandıramayız. Biz stadın temelini atmak için çalışmalıyız.” Dedi.

‘HAYATLARI YALAN’

Şehir Hastanesi açıldığında şehirdeki diğer hastanenin kapanmayacağının altını çizen Önsay, şu ifadeleri kullandı: “Hayret ediyorum nasıl yapılır bu açıklama? Hastane kapanacak nasıl denir? Nerden bilgi alındı? Sağlık Bakanlığına bir telefon açılarak bile öğrenilir bu. Ama bilmesine gerek yok bir yalan atsın da nasılsa inanacak Kütahyalı var. Hayatları yalan.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *