DPÜ MÜZESİ YENİ ESERLERLE AÇILDI ‘KAMPÜSÜ AÇIK HAVA MÜZESİNE ÇEVİRECEĞİZ’

558

Yeni eserlerle yeni binasında açılan DPÜ Müzesi’nin açılışında konuşan DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “Üniversitemiz Güzel Sanatlar Üniversitesi olmaya doğru gidiyor. İki tane müzesi olan nadir üniversitelerden biri olacağız. Bu kampüsü adeta açık hava müzesine çevirmek istiyoruz” dedi

Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde yer alan ve yeni eserlerin eklendiği Dumlupınar Üniversitesi Müzesi’nin taşındığı yeni binası için Bedesten Fuaye Alanı’nda açılış töreni düzenlendi.

KAPANMA YOLUNDAYDI

TAMAMEN YENİLENDİ

Kapanma yolunda olan Dumlupınar Üniversitesi Müzesi’nin, Rektör Uysal ve üniversite yönetiminin girişimleriyle yenilendiğini belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, müzenin Evliya Çelebi Yerleşkesinde Bedesten yanındaki binasına yepyeni bir yüzle taşındığını söyledi. Prof. Dr. Mercin, konuşmasında eserler hakkında kısa bilgiler verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Yahya Coşkun’un yaptıkları teşekkür konuşmalarından sonra Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

‘GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ OLACAĞIZ’

“Üniversitemiz çok çok iyi bir yere doğru gidiyor. Biz bilimde, teknolojide, sanatta ve sporda iyiyiz ve iyiye gidiyoruz. Teknofest’te 2 kategoride birinci olduk. Geçen yıl da İHA’da birinci olmuştuk. Geçen yıl 33 olan takım sayımızı 50’ye çıkardık. Bu kampüs ilimin ve teknolojinin üretildiği bir yer oldu. Bizim üniversitemiz Güzel Sanatlar Üniversitesi olmaya doğru gidiyor. Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz ulusal ve uluslararası başarılara imza atıyorlar. İki tane müzesi olan nadir üniversitelerden biri olacağız. Bu kampüsü adeta açık hava müzesine çevirmek istiyoruz. Bu yolda bu hedefe çalışarak dünyada ender üniversitelerden birini inşa edeceğiz.”

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Vali Vekili Güney de Kütahya’ya ve DPÜ’ye yeni bir arkeoloji müzesi ve arkeopark kazandıran kurumlara ve yöneticilerine teşekkür ve başarı dileklerini sundu. Dumlupınar Üniversitesi Müzesi’nin ve Arkeopark’ın hayırlı olmasını dileyen Başkan Işık, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Etkinlik müze binasının açılışı için protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesinin ardından müze binasının gezilmesiyle sona erdi.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *