GENÇLER BİLİYOR ERDOĞAN’I SEVİYOR

366

Gençlik Buluşmasında gençlerin sorularını cevapladıklarını ifade eden AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “21 yıl boyunca Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerin yanında oldu bunu da gençlerimiz biliyor” dedi. Milletvekili Mehmet Demir ise gençlere 28 Mayıs’taki neden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklenmeleri gerektiğini anlattıklarını aktardı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Gençlik Kolları Başkanlığı Gençlik Buluşması düzenledi. Programa AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Fatih Ulutaş, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir katıldı.

‘KÜTAHYA’NIN GERİ KALMADIĞINI ANLATTIK’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Kütahyalı gençlerle bir araya geldikleri Gençlik Buluşması Programındaki izlenimlerini aktardı. Buluşmaya sadece AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin değil organizasyonu duyup gelen çok sayıda gencin katıldığını ifade eden AK Parti Milletvekilli İsmail Çağlar Bayırcı, gençlerden sorular da aldıklarına değindi. Gençlerin en çok yönettiği soruların başında Kütahya’da istihdam noktasında neler yapılacağının geldiğini ifade eden Bayırcı, “Biz de istihdam ile ilgili şu an OSB’lerin dolduğunu 200 tane fabrikanın yapıldığını aslında Kütahya’nın bu anlamda geri kalmadığını anlattık”dedi.

‘BÜYÜK TEVECCÜH VARDI’

Gençlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ciddi bir teveccühleri olduğunu gördüklerini vurgulayan Bayırcı, “Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız 21 yıllık ak parti iktidarında gençlere dönük oldukça büyük değişimler yaptı. Bugün KYK’larda 375 TL gibi bir rakamla gençlerimiz akşam yemeği, kahvaltı, konaklama imkanı bulabiliyorlar. Dünyada üniversite öğlencisini yüzde 90 bandında devlet yurtlarına yerleştirebilen başka bir ülke yok. Bunun yanında burs kredi desteği veriliyor. TUBİTAK projelerine ciddi destekler sağlanıyor. 21 yıl boyunca Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerin yanında oldu bunu da gençlerimiz biliyor, farkındalar” ifadelerini kullandı.

GENÇLER STADYUMU SORDU

350-400 genç ile bir araya geldiklerini ifade eden AK Parti Milletvekilli Mehmet Demir, gençlere 28 Mayıs’taki seçimlerde neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmeleri gerektiğini anlattıklarını değindi. Gençlerin buluşmaya büyük coşku ve teveccüh gösterdiğine dikkat çeken Demir, buluşmanın Kütahya’daki bütün vatandaşın konuştuğu konuların bir özeti gibi olduğunu söyledi. Bir gencin “Şehir hastanesi neden bitmedi?” şeklinde bir soru sorduğunu ifade eden Demir, “Biz gecikmenin sebebinin pandemi ve çip krizi olduğunu söyledik. Stadyum hakkında sorular sordular biz de yapacağımız çalışmayı anlattık”şeklinde konuştu.

GENÇLER SORDU

VEKİLLER CEVAPLADI

AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir programa dair izlenimlerini aktardı. Buluşmada geçmişten günümüze AK Parti ile birlikte ülkenin geldiği durumun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere dair icraatlarının, gençlik vizyonunun aktarıldığını ifade eden Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, TEKNOFEST kuşağı gençlerle genel bir değerlendirme yaptıklarını ve gençlerden sorular aldıklarını ifade etti.

Gençlerden stadyum ve hızlı tren mevzusu hakkında sorular sorduğunu ifade eden Bayırcı, “Antalyaİstanbul Hızlı tren hattı projesinde Kütahya’nın yer aldığını şu an ÇED raporlarının, istimlakların yapıldığını anlattık. Büyük bir proje olduğunu ilerleyen süreçte gerçekleşeceğini belirttk” ifadelerini kullandı.  

‘GENÇLERİN TALEPLERİ

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Gençlerin kütüphane ve vakit geçirilecek yerler hakkında talebi olduğunu da ifade eden Bayırcı, “Bunların genellikle yerel yönetimler hakkında olduğunu ancak bizim de üzerimize düşeni yapacağımızı ilettik. Kütüphane ile ilgili devam eden bir proje var. Biz de sportif faaliyetler noktasında destekler için Gençlik Spor Bakanlığı düzeyinde gayret edeceğiz.” Dedi. Gençlerin sosyalleşmesi bir araya gelmesi sportif faaliyetlerde bulunabilmesinin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Vekil Bayırcı, “İnşallah ünümüzdeki 5 yılda birlik beraberlik içinde gençlerimiz için Kütahya’da ne yapılabilecekse yapacağız, gençlerin önünü açacağız.” Şeklinde konuştu.  

Gençlere Kütahya’da yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, “Gençlerin sorularını da cevaplardık zaten istediğimiz onların da bize sorular yöneltmesiydi. Gençlerin sohbet etmeleri, onların özgüvenini ortaya çıkarmak için yaptığımız bir toplantıydı. Soruları biz de dilimizin döndüğünce açıkladık.” Dedi.

‘GECİKME GİDERİLECEK’

Seçimler esnasında rakip partilerin AK Parti hakkında yaptığı eleştirilerin de gündeme geldiğini belirten Demir, “Muhalefet abartarak konuştukları için gençlerin merak ettiği şeyler vardı. Şehir Hastanesindeki gecikmenin en kısa sürede giderilip nasip olursa Temmuz ayı içinde hastanenin açılacağını söyledik.” İfadelerini kullandı.

Spor kulübünde görevli gençlerin de programa katıldığını aktaran Demir, “Yerel kulüpler derneklerle ilgili önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğini sordular. Hem valilik, hem mahalli idare, hem bakanlık nezdinde bazı destekler istediler. Bu konuda Türkiye’de yapılan desteklerden örekeler göstererek Kütahya’da yapılması gerekenleri biz onalar izah ettik. Milletvekili olarak da merkezi hükümetten alınacak her destek için yapılacak projelerin bizim tarafımızdan takip edileceğini izah ettik.” Dedi.

‘KÜTAHYA’YA YAPILACAK HER

YATIRIMIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Gençlerin buluşmadan çok memnun kaldığını dile getiren Demir, şu ifadeleri kullandı: “Çünkü herkes eleştiri yapar ama çözüm noktasında hiç kimse kolay cevap veremez. Bunu da işin doğru zamanda doğru projeyle doğru kişilere ulaştırılarak gerçekleşmesi gerektiğini gençlere anlattık. Sonuçta bir ev bile yapsanız doğru projeyle oturulabiliyor. Bizim de doğru projelerin peşinde koşturmamız gerektiğini bu konuda da Kütahya’ya gelecek merkezi hükümet yatırımlarının takipçisi olacağımızı gençlere söyledik”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *