KÜTAHYA BİR KEZ DAHA KENETLENDİ

468

Depremzedeler yararına düzenlenen kermes, Kütahyalılar tarafından yoğun bir ilgi gördü. Kermesin açılışında konuşan Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, “İnşallah bundan sonra 50 bin şehidimiz anısına, depremin öldürmeyeceği tedbirleri alırız” dedi. Kütahya protokolü de kermese büyük bir destek verdi

6 Şubat sabahından beri Kütahya’da depremzedeler için düzenlenen yardım faaliyetlerinin biri bitmeden biri başlıyor. Son olarak Kütahya Valiliği ve kamu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, STK’ların katılımı ile Sera AVM’de düzenlenen kermeste, yöresel ürünler, yiyecek, içecek, hediyelik eşya, el emeği ürünler satışa sunuldu.

Telekonferans yöntemi ile açılışa katılan Kütahya Valisi Ali Çelik, yaşanan deprem felaketinden sonra herkesin birlik zamanı diyerek hep birlikte çalıştığını belirtti. Yardım seferberliğine destek veren tüm Kütahyalılara teşekkür eden Çelik, “Hep birlikte bu süreci atlatacağız” dedi.

‘50 BİN ŞEHİDİMİZ ANISINA TEDBİR ALALIM’

Kermesin açılışında konuşan Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, “İnşallah zor zamanda gösterdiğimiz bu birlikteliği iyi zamanda devam ettiririz. İnşallah bundan sonra 50 bin şehidimiz anısına, depremin öldürmeyeceği tedbirleri alırız” Dedi. Depremin bir gerçek olduğunun altını çizen Güney, bize kalanın bilimin yönlendirmeleri ışığında tedbir almak olduğunu vurguladı. 

Deprem nedeniyle Kütahya halkının ne kadar yardımsever olduğunun anlaşıldığına dikkat çeken Güney, “Bunun devamı olarak da bugün burada Türkiye’nin belki de en büyük kermesini yapıyoruz. Elde edilen gelir bölgeye gönderilecek. Kermeste satılmayanlar da ilimizdeki depremzedelere destek olacak” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN IŞIK ÇAY STANDININ BAŞINA GEÇTİ

Kütahya protokolü, açılışın ardından kermes stantlarını gezerek hem destek için teşekkürlerini sundu hem de alışveriş yaptı. Kermeste Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık stantlardan birinin başına geçip çay satışına destek oldu. Depremzedelere destek olmak isteyen Kütahyalılar kermese yoğun ilgi gösterdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *