ÇOCUKLARINIZI MESLEK LİSELERİNE GÖNDERİN ALTIN BİLEZİKLERİ OLSUN

432

Kütahya Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarında konuşan Vali Ali Çelik, “Meslek liseleri yeterli ve nitelikli eğitim verdiğine değinerek velilerin, çocuklarını çekinmeden meslek liselerine gönderebileceklerini ifade etti. Vali Çelik, toplumun ihtiyaç duyduğumu pek çok alanda eğitim veren okullar sayesinde gençlerin bir meslek sahibi olacağını vurguladı

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI DÜZENLENDİ

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Valiliği İşbirliği ile düzenlenen Kütahya Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açılış programı Zafer Meydanında gerçekleştirildi.

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik resitali eşliğinde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kütahya’da mesleki ve teknik eğitim veren 14 okul, stantlarında çalışmalarından örnekler sergiledi.

Eğitim öğretimde yılsonunun yaklaştığını ifade eden Vali Ali Çelik, “Mesleki ve teknik anlamda eğitim veren okullarımız burada yılsonu etkinliğinde bir araya geldiler. 14 tane meslek okulumuz yaptıkları faaliyetlerini, çalışma disiplinlerinin burada sergiliyorlar. Buradaki amacımız meslek liselerinin yaptıkları verdikleri eğitimin vatandaşımızla buluşmasını sağlamak” dedi.

‘SON DÖNEMDE İŞ İMKANLARI ARTTI’

Ülkemizdeki en önemli sorunlardan bir tanesinin de mesleki okullara ilginin azalması olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Son dönemlerde bu okullarımızın ve mezun olan öğrencilerimizin iş bulma kapasitelerinin artması o okullara yönelimi artırdı. Hepimizin hayatında mesleki alanda bir yeterlilik kazanmak çok önemli. Ben de bir meslek lisesi mezunuyum. Meslek liseleri aslında eğitim kalitesi ve yetiştirdikleri çocukların niteliği açısında da çok değerliler. Bugün birçoğuna sizlerle birlikte şahitlik etme fırsatı bulduk. Müzik alanından tutun da çark ustasına kadar toplumun ihtiyaç duyduğumu pek çok alanlarda gençlerimizin çocuklarımızın yetişmesine katkı sunuyorlar. Bu toplum için devletimizi milletimiz için çok değerli.” İfadelerini kullandı.

‘YETERLİ VE NİTELİKLİ

EĞİTİM VERİYOR’

Bir meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Vali Ali Çelik, “Meslek liseleri çok yeterli ve nitelikli eğitim veriyor. Oraya gidecek çocuklarımızın hayata dair kendi kazanımları çok güçlü. Edindikleri bilgiler hayatta kendi başına ayakta kalmasını sağlayacak birçok kazanım sağlıyor” dedi. Ailelere, velilere seslenerek çocuklarını çekinmeden meslek liselerine gönderebileceklerini ifade eden Vali Çelik, “Çünkü üretimin temel dinamiği meslek edinmek.  Mesleğinde toplumsal alanda yapılaşmasını sağlayacak dinamik ise öğrenme. Okullarımız bu konuda çok başarılılar.” Şeklinde konuştu. Bakanlık ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koyduğu politikalar çerçevesinde mesleki eğitimin gelişmesi sürecinin ivme kazanacağını vurgulayan Vali Çelik, “Eskiler altın bilezik diye tabir ederlerdi. Bu sayede gençlerimizin her biri birer meslek sahibi olacaklar” ifadelerini kullandı.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *