HAYALLERİ İÇİN TER DÖKECEKLER

481

‘STRES YAPMADAN SINAVA YOĞUNLAŞIN’

HASAN BAŞYİĞT

Kütahya’dan 6 bin 400 öğrenci, yarın hayalindeki liseyi kazanmak için LGS’de ter dökecek. Sınava dair tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, sınavın kendi okullarında yapılmasının öğrenciler için avantaj olduğunu belirterek öğrencilerin sınava kahvaltı ederek girmesinin önemini vurguladı

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınava girecek 8. sınıf öğrencileri için maraton yarın sona eriyor. Sınav için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, öğrencilere son tavsiyelerini de açıkladı. Kütahya genelinde 6 bin 400 öğrencinin LGS’ye gireceğini açıklayan Hasan Başyiğit, okulların hazır olduğunu sınava dair tüm görevlendirmeleri yaptıklarını belirtti. Soru kitapçıklarının Milli Eğitim Müdürlüğünde uygun bir ortamda muhafaza edildiğini ifade eden Başyiğit, “Emniyet görevlilerimiz başında nöbet tutuyorlar. Dün sabah itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı sınav temsilcimiz de geldi. O da belli prosedürleri takip ediyor. Allah nasip ederse Pazar günü sınavı kazasız belasız gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SINAVA HERKESİN

KENDİ OKULUNDA’

Öğrencilerin sınava kendi okullarında sınava gireceğini gözetmen olarak görev yapacak öğretmenlerin ise başka okullardan öğretmenler olacağını söyleyen Başyiğit, “Kimi öğrencilere fiziki mekanın değişimi ayrı bir heyecan gerginlik yaşatabiliyor. Ama bu sınavda sınıflar kendi okullarının sınıfları olacak. Bu heyecanlarını yatıştıracak bir etken olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Her türlü hazırlıkları yaptıklarının altını çizen Başyiğit, “Her türlü tedbiri aldık şu an için bir eksiğimiz görünmüyor. Mesela kolu kırılan bir öğrencimiz oldu bu süreçte kendi okulunda tek başına bir sınıfta ayrı bir sınıfta sınava alacağız. Kodlayıcı ve okuyucu bir öğretmen görevlendirildi”dedi. Başyiğit, Birinci aşamada sözel sorular için 75 dakikalık süre ayrıldığını yarım saat aradan sonra da ikinci aşamada da sayısal sorular yer alacağını ifade etti.

‘SINAV SABAHI MUTLAKA KAHVALTI EDİN’

Sınavlar kendi okullarında oldukları için öğrencilerin ulaşımında ciddi bir sıkıntı ya da yoğunluk  olmamasını umduğunu belirten Başyiğit, rehber öğretmenlerin genelde son gün ders çalışmayı bırakmalarını tavsiye ettiğini hatırlattı. Öğrencilere cumartesi gününü dinlenerek geçirmeyi öneren Başyiğit, “Pazar sabahı erken kalksınlar ve sınava mutlaka kahvaltılarını yaparak gelsinler. Rahat olsunlar stres yapmadan sınava yoğunlaşıp, soruları zihin açıklığıyla cevaplasınlar.” Dedi. Başyiğit, tüm öğrencilere başarılar, öğretmenlere kolaylıklar diledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *