BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

565

Orman Haftası sebebiyle, Kütahya’nın Çayca Köyü’nde bin 500 karaçam ve ladin, Ağızören Köyü’nde ise 4 bin 200 karaçam fidanı dikildi. Yanlış bir davranışın, sorumsuzluğun bedelini onlarca can taşıyan ağacın çektiğini belirten Vali Ali Çelik, vatandaşları orman alanlarında dikkatli davranmaya çağırdı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle, Kütahya’nın Çayca köyünde bin 500 karaçam ve ladin toprakla buluşturuldu.

Belirli gün ve haftaların davranışların bireysel ve toplumsal anlamda içselleştirilmesi için bir araç olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Bu günler; doğa sevgisinin, ağacın, çevrenin, ormanın öneminin hepimiz için altı çizilmesi gereken bir davranışsal alışkanlığa dönüşmesinde bir fırsattır. Özellikle burada bulunan gençlerimiz, çocuklarımız için bugünlerin farklı bir anlam taşıması gerekiyor ki bizim ecdadımızın yaşadığı her mekânı imar etme açısından dikmiş olduğu asırlık çınarlar bugün bile bizi kucaklamakta; heybetiyle, manasıyla yaşam bulmakta” diye konuştu.

‘SORUMSUZLUĞUN BEDELİ

CAN YAKIYOR’

Konuşmasının devamında orman yangınlarına müdahale ederken şehit düşen orman işçilerine, itfaiye erlerine Allah’tan rahmet dileyen Vali Çelik, “Yanlış bir davranışımızın, sorumsuzluğumuzun bedeli onlarca can taşıyan ağaçlar başta olmak üzere hepimizin canını acıtıyor. İlimizde geçen yıl çok büyük sıkıntıyla karşılaşmadık. Yangın sezonu olarak tabir edilen periyodu atlattık. İnşallah önümüzdeki ve nice sezonu da herhangi bir yangınla karşılaşmadan atlatırız. Sizlerden beklentimiz, orman alanlarının kullanımında kendinizi değil; yaşamı, toplumu öncelemeniz. Piknik alanları başta olmak üzere bir cam parçasının bile yangına sebebiyet verebileceği sorumluluğunu içimizde taşımalıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen “Doğa, Orman ve Ağaç Sevgisi” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ali Çelik ve protokol üyeleri tarafından verildi. İlkokullar arası “Resim” yarışmasında; Şehit Muhammed Yılmaz İlkokulu öğrencisi Yiğit Boz birinci, Çamlıca İlkokulu öğrencisi Müberra Günen ikinci, Simav Çitgöl İlkokulu öğrencisi Hatice Yalçınöz üçüncü oldu. Ortaokullar arası “Kompozisyon” yarışmasında; Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hatice Elif Zeybek birinci, Özel Kütahya İstek Ortaokulu öğrencisi Salih Efe Bozyiğit ikinci, Akkent İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emine Nisa Tilki üçüncü oldu.

Liseler arası “Şiir” yarışmasında; Kütahya Lisesi öğrencisi Dilara Yavuz birinci, Aslanapa Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Özkul ikinci, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Dumanoğlu üçüncü oldu.

Tören, edilen duanın ardından fidanların dikilmesiyle sona erdi. Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik’in yanı sıra Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KUTSO’DAN 4BİN 200FİDAN

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) ile Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen fidan dikim törenine ise  Kütahya merkeze bağlı Ağızören köyünde düzenlendi etkinlikte 4 bin 200 karaçam fidanı dikildi.

Kütahya’da son 10 yılda 16 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu söyleyen Vali Ali Çelik, yüzde 56’sı ormanla kaplı ilimizde ormanlarımızın niteliksel ve niceliksel varlığı artarak devam ediyor” dedi.

Fidan dikim etkinliğinin devlet- STK iş birliğinin güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Vali Çelik, “Daha yeşil, daha sağlıklı bir Kütahya için emek veren Ticaret ve Sanayi Odamıza, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve Ağızörenli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Suya, yaşama katkı olan ağacın bir dua şeklinde toprakla buluşması ve yağmura, duaya dönüşmesine vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ve Meclis Başkanı Nafi Güral emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yapılan dua sonrası fidanlar toprakla buluşturularak, can suyu verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *