‘DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ’

556

Depremin ilk gününden yardım seferberliğine dahil olduklarını ifade eden KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, “Kütahya konteyner Kent” projesine desteklerinin devam ettiğini vurguladı. Gültekin, “Depremler değil ihmaller insanları öldürüyor. O yüzden önlemlerimizi baştan almalıyız.”  dedi.” İfadelerini kullandı.

MECLİSTE GÜNDEM DEPREM

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Halit Topbaş başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla KÜTBO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Deprem gündemiyle toplanan Mecliste, ülkeyi sarsan deprem felaketi ile ilgili olarak afet bölgesine yapılan ve yapılacak yardım çalışmaları görüşüldü.

Ülke olarak zor ve acı günlerden geçtiğimizi belirten Meclis Başkanı Halit Topbaş “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler,11 ilimizde yaşanan çok fazla can kayıpları ve büyük yıkıma sebep oldu” Dedi. Depremde yitirdiğimiz vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileyen Topbaş, Millete baş sağlığı dilediğinde bulundu.

‘ODA VE BORSALARDA BİRÇOK

KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ’

Depremde can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Topbaş, bölgedeki oda ve borsalarda görevli birçok kişinin de hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek Allahtan rahmet, camiamıza başsağlığı diledi.

Büyük felakette birçok vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünün yüreklerde derin yara izleri bıraktığını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, “Rabbim depremde vefat edenlere rahmet etsin. Çok üzgünüm… Unutmayalım, birbirimizin tutunacak dalıyız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Gün birlik olma günü” dedi.

KÜTBO olarak bizler de Kütahya Valiliği,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve çatı kuruluşları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda tam bir dayanışma anlayışıyla, çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Gültekin, “Borsa olarak, depremin ilk gününden itibaren yardım kampanyası başlattık,  tırlarla gıda, yakıt, giyim, hijyen malzemeleri gibi birçok yardımlarımızı gerçekleştirdik. Deprem bölgesine Valilik koordinasyonunda ayni nakdi yardımlarımız oldu olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA KONTEYNER KENT

PROJESİNE DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

TOBB, Kütahya Valiliği ve AFAD ile kurulan temaslar çerçevesinde KÜTBO’nun başlatmış olduğu Deprem bölgesine destek kampanyasına büyük duyarlılık göstererek yardım yapan ve araçlarını tahsis eden üyelere, yardım yapan kurum ve kuruluşlara, bölgede arama kurtarma çalışmalarında özveriyle çalışan tüm görevlilere teşekkür eden Gültekin, Kütahya Valiliği himayelerinde Kütahya il ve ilçe odalar ve Borsanın katkılarıyla Hatay’da kurulacak “Kütahya konteyner Kent” projesine desteklerinin devam ettiğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde; Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve oda/borsa başkanının katıldığı istişare toplantısına katıldıklarını açıklayan Başkan Gültekin, “Toplantıda Ticaret Bakanımız, Cumhurbaşkanımızın konut seferberliği konusundaki direktiflerini iletti. Bu doğrultuda bakanlık ve TOBB öncülüğünde ülkedeki tüm oda ve borsaların organizasyonu ile bir konut seferberliği çerçevesinde ‘Türk İş Dünyası Kalıcı Deprem Konutları Projesi’ başlatıldı. Gerek iş dünyası, gerek sorumluluk hisseden bireyler olarak bu projeye destek olalım ve bölgenin konut ihtiyacının en kısa sürede karşılanmasına katkı sunalım.” Şeklinde konuştu.

‘DEPREMLER DEĞİL İHMALLER ÖLDÜRÜYOR’

Başkan Gültekin; “Yaşadığımız bu elim deprem afeti inşallah son olur, ülkemizde, ilimiz de deprem riski her zaman var. Burada önemli olan tedbirlerin baştan alınması gerekmektedir. Bu şekilde can kayıpları azaltılabilir. Depremler birçok ülkede oluyor. Depremler değil ihmaller insanları öldürüyor. O yüzden önlemlerimizi baştan almalıyız.”  dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *