EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANINDA ÖNCELİĞİMİZ TÜRK MİLLETİDİR

431

Fen Edebiyat Fakültesinde akademik ve idari personel ile buluşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Eğitim ve öğretim alanında önceliğimiz Türk milletidir. Sonra gönül coğrafyası daha sonra da tüm insanlık âlemidir” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fen Edebiyat Fakültesinde akademik ve idari personel ile buluştu. Dekan Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları ve fakülte yönetimi tarafından karşılanan Kızıltoprak, Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu’nda yapılan sunumu izleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üniversitelerin temel görevlerinin akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olduğunu hatırlatan Kızıltoprak, “Akademik çalışmaların gerçekleşebilmesi için öncelikle eğitim verilen ortamları güzelleştirmemiz gerekir. Bunun ardından öğrencilerimiz ve bölgemizi aydınlatacak akademik faaliyetlerimizi geliştirmek gelir. Bunu yaparken tıpkı bir tıp doktorunun titizliği gibi çalışmalı, hiçbir ayrım gözetmeksizin aydınlanmayı isteyen öğrenci ve vatandaşlarımızı aydınlatmayı görev edinmeliyiz.” Şeklinde konuştu.

‘SIRALARIMIZ ÖNCELİKLE TÜRK ÖĞRENCİLER İLE DOLACAK’

Sorumluluğumuzun sadece ülkemize değil, gönül coğrafyamızdaki tüm insanlara karşı olduğunu dile getiren Kızıltoprak, “Cumhuriyetimizi 13 milyonluk bir nüfusla kurarken bu nüfusun önemli bir kısmı kadınlar ile 50 yaş üstü ve 15 yaş altı erkeklerden oluşuyordu. Buna karşın bugün Türkiye kendi insan kaynağını eğitmede o zorlu günlerin çok ötesine geçerek sınırları dışındaki insanlara da ulaşmayı başardı. Geçmişte egemenliğimiz altında olan Libya’ya görev amacıyla gittiğimde Osmanlı Devleti’nin hizmet götürebilmek için çöllerinin ortasında kaymakamlık binası inşa ettiğini gördüm. Bizim ufkumuzun da bu kadar geniş olması lazım. Bu medeniyetin temsilcileri ve bir akademisyen olarak ‘Asya’dan, Afrika’dan bize ne’ diyemeyiz Biz dışarıya açılacağız, dünya ile bütünleşeceğiz. Sıralarımız öncelikle Türk öğrenciler ile dolacak. Boş kalan sıralara yabancı öğrencilerimizi davet edeceğiz ama hiçbir akademisyenimizin önündeki sıralar boş kalmayacak. Eğitim ve öğretim alanında önceliğimiz Türk milletidir. Sonra gönül coğrafyası daha sonra da tüm insanlık âlemidir. Tüm çabamız önümüze kaliteli öğrenciyi nasıl getirebileceğimiz ve bu öğrencileri en donanımlı hâliyle nasıl mezun edeceğimiz üzerine olmalı. ” ifadelerini kullandı.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *