EMİN ADIMLARLA HEDEFE İLERLİYORUZ

172

‘BİR ÜNİVESİTEDEN BEKLENEN HER ŞEYİ LAYIKIYLA YAPACAĞIZ’

DPÜ’nün eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında uluslararası düzeyde rekabetçi, öncü ve saygın bir üniversite olma hedefine emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şehrin, ülkenin gelişmesi için bir üniversiteden ne bekleniyorsa hepsini en mükemmel şekilde vereceğiz.” Dedi.

‘ÜNİVERSİTE BİLİNENİN TEKRAR EDİLDİĞİ YER DEĞİLDİR’

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektörlük Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya geldi. Eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında uluslararası düzeyde rekabetçi, öncü ve saygın bir üniversite olma vizyonunu taşıdıklarını ifade eden Kızıltoprak, bu vizyona ulaşmak için belirledikleri hedefleri aktardı. İlk hedeflerinin Eğitim kalitesini ve verimliliğini artırmak olduğuna dikkat çeken Kızıltoprak, güçlü eğitim programına sahip öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve yaratıcı düşünme gibi becerilerin geliştireceğini vurguladı. Üniversitenin bilinenin tekrar edildiği yer olmadığını ifade eden Kızıltoprak, dersleri işleme şeklinde her zaman yeniliklere açık olup ve teknolojik gelişmeleri kullanacaklarını belirtti.

YENİ BÖLÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

DPÜ’nün araştırma kapasitesini ve üretkenliğini arttırmayı hedeflediğine değinen Kızıltoprak, “DPÜ araştırmacılara uygun bir ortam yaratma, onlara gerekli kaynakları sağlama ve araştırma sonuçlarını daha fazla kişiye ulaştırabilme gayreti içerisinde olacaktır. BAP projelerini 2 katına çıkarma hedefi koymuştuk bu hedefe git gide yaklaşıyoruz. ” Dedi. DPÜ’nün topluma daha fazla fayda sağlayabilmek amacıyla topluma hizmet faaliyetlerini genişleteceğini belirten Kızıltoprak, imkanlarının tüm şehre açık olduğunu ve yeni bolümler açmak için çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Hedeflere ulaşmak için belirledikleri stratejiler hakkında da bilgi veren Kızıltoprak, üniversitelerin başarısının mimarı sahip oldukları insan kaynağının kalitesinden geçtiğini bu sebeple insan kaynağına yatırım yapacaklarını belirtti. Mevcut Araştırma kapasitesini arttırmaya yönelik altyapı tesislerine yenilerinin kazandırılarak mevcut olanlar modernize edileceğine değinen Kızıltoprak, üniversite sanayi İşbirliklerinin arttırılacağını belirtti.

‘SANAYİ ÜNİVERSİTE ARASINDA KAZAN KAZAN İŞBİRLİKLERİ KURULACAK’

Üniversite sanayi işbirliğinin bir kentin gelişmesinde en önemli nokta olduğunu ifade eden Kızıltoprak, “Bilgi paylaşımı, teknoloji transferi ve sektörel beklentilere yönelik destekleyici paydaş olma rolünün geliştirilmesi sayesinde kazan kazan ilişkilerin kurulması DPÜ’nün araştırma üretkenliğini arttıracaktır.” dedi. Uluslararası üniversiteler ve kuruluşlarla iş birliğini artıracaklarını dile getiren Kızıltoprak, “Öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları ile ortak araştırma projeleri hızlandırılacaktır.” Şeklinde konuştu.

‘DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERİN

SORUNLARIYLA HEMHAL OLUYORUZ’

DPÜ’nün bu hedeflere ve stratejilere odaklanarak, eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında uluslararası düzeyde kendini kanıtlamış, rekabetçi, öncü ve saygın bir üniversite haline geleceğinin altını çizen Kızıltoprak, “DPÜ, eğitim, araştırma, kültür, sanat ve spora katkı sağlayarak uluslararası bir üniversite olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.” Dedi. 2023-2028 Stratejik Planı’nda, “uluslararası düzeyde tanınan ve saygın bir üniversite olmak” hedefinin belirlendiğini dile getiren Kızıltoprak, “Akademik üretim, sanatsal üretim, kültürel üretim başta olmak üzere şehrin ülkenin gelişmesine sanayiden teknolojiye, sanattan spora, eğitimden kültüre bir üniversiteden ne bekleniyorsa en mükemmel şekilde vereceğiz.” Dedi. Önce pandemi daha sonra deprem gibi bir felaketle karşılaşıldığını ve bu yaraları sarmak için çabalamaya devam edildiğini ifade eden Kızıltoprak, “Depremden etkilenen öğrencilerin sorunlarıyla dertleri ile hemhal olmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki 208 üniversite içindeki mevcut pozisyonumuzu belirlemek için nasıl bir çalışma yapacağımızın planlamasını yaptık.” Dedi.

‘HEDEFİMİZ İŞ ARAYAN DEĞİL İŞ KURAN MEZUNLAR VERMEK’

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Kitap Projesi kapsamında 100 sanat 100 spor 100 kültürel etkinlik planladıklarını belirten Kızıltoprak, Teknokent’e verdikleri önemi ise şu sözlerle anlattı: “Cirosu yüksek olan nitelikli firmaların istihdam imkanı yüksek olan firmaların burada faaliyet göstermesini arzu ediyoruz. Çünkü bu ülkeyi kurtaracak daha çok fakülte kurmak değil, mezun olan öğrencisine iş bulmak. İş arayan değil iş kuran düşüncede mezunlar yetiştirmek biz buna gayret ediyoruz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *