KÜTAHYA BİLİMLE ŞENLENİYOR

497

Kütahya’da her yaştan insanı bilimin ışığında buluşturacak “Kütahya Bilimle Şenleniyor” projesi bugün başlıyor. Yarın ve cumartesi günü üç farklı lokasyonda kurulacak 43 farklı atölyede vatandaşlar, eğlenceli aktivitelere katılma imkanı bulacak.

BUGÜN BAŞLIYOR

Kütahya Valiliği, Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) işbirliği ile düzenlenen Kütahya Bilim Şenliği bugün başlıyor.

Kütahya’da bilime merak duyan herkesi bilim yolculuğuna çıkaracak bir TÜBİTAK 4007 projesi “Kütahya Bilimle Şenleniyor” etkinliği 15-16-17 Eylül tarihleri arasında, toplam 43 farklı atölye çalışması ve söyleşiler ile vatandaşları ağırlayacak. Etkinlikte öğrencilerin Z atölyelerden ücretsiz olarak yararlanma imkânı da bulacak.

Doğa, Fen, Bilişim, Teknoloji, Mühendislik ve Sanat ile ilgili konuları i toplumun her bireyi ile bilimin eğlenceli dünyası arasında köprü kurmak hedefiyle düzenlenen dev etkinlikte katılımcılara Afet ve Acil durumlara hazırlık konusunda farkındalık ve bilinç de kazandırılacak.

43 ATÖLYE ÇALIŞMASI

Sanat atölyelerinin de gerçekleştirileceği katılımcılar için kodlama, 3D tasarım, bilişim, yazılım, elektronik ve programlama içeren atölyeler düzenlenecek. Proje kapsamında toplam 43 atölye Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü önünde bulunan 5400 metrekare büyüklüğündeki yeşil alan ve tarihi Germiyan Sokakta bulunan Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü konağı bahçesi ve Özel Kırdar Bilgiören Koleji Planetaryumunda yapılacak.

HER YAŞTAN VATANDAŞ İÇİN TASARLANDI

Etkinlikler okul öncesi okullar, ilkokullar, ortaokullar, liseler, üniversite öğrencilerinin yanı sıra hayat boyu öğrenen konumundaki veliler ve vatandaşlar için de tasarlandı. Yarın da devam edecek etkinlikler 17 Eylül’de sona erecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *