ŞİMŞEK’TEN ÇİFTE TRANSFER

462

Belediye Kütahyaspor kanat oyuncusu 23 yaşındaki Metehan Mertöz ve orta saha oyuncusu 34 yaşındaki Talha Mayhoş ile anlaşma sağladı.

Belediye Kütahyaspor transfer çalışmaları kapsamında iki isimle daha anlaşmaya vardı. Belediye Kütahyaspor’un sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada “Galatasaray Alt Yapısında yetişen Metehan burada birçok maçta forma giydi, özellikle 2018-2019 sezonunda şampiyon olan Galatasaray U-21 takımında 32 maçta kaydettiği 8 golle takımın dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Bu performansı ile birlikte Galatasaray ile profesyonel sözleşme imzalayan Metehan 2.Ligde oynayan Eyüpspor’a kiralandı.  Bir sonraki sene ise Eyüpspor’un bonservisini aldığı genç oyuncu bu kez Kırklarelispor, Beyoğlu Yeniçarşı ve Niğde Anadolu FK ekiplerinde kiralık oynadı.  Adam eksiltme becerisinin yanı sıra etkili kullandığı sol ayağıyla fark yaratan genç oyuncu, her iki kanatta oynamasının yanında zaman zaman sol bekte de görev alıyor. Camiamıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

TALHA MAYHOŞ İLE ANLAŞMA SAĞLADI

Belediye Kütahyaspor’un bir diğer transferi ise ofansif orta saha oyuncusu Talha Mayhoş oldu. Son olarak Fethiyespor forması giyen oyuncu ile her konuda anlaşma sağlandığı öğrenilirken işin imzaya kaldığı ifade edildi. 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu bugüne kadar Adanaspor, Sakaryaspor, Bandırmaspor, Samsunspor, Bayrampaşaspor, 24 Erzincanspor ve Fethiyespor gibi takımlarda oynadı. Geçen sezon Fethiyespor forması giyerken, 36 maçta görev alan Talha Mayhoş 5 gol kaydetti. Talha Mayhoş ile ilgili olarak Belediye Kütahyaspor’dan yapılan yazılı açıklamada “27 Aralık 1988 Sakarya’da doğdu. Futbol kariyeri 3.Ligde Lüleburgazspor’da parladı. 2009 Yılında ilk devre 19 maçta 8 gol attığı takımını Play-off grubuna taşımayı başardı. Lüleburgaz santraforu Erçağ Evirgen ile birlikte 1.Lige transfer olarak Adanaspor ile sözleşme imzaladı. Adanaspor ile 104 Resmi maça çıktı. Kasımpaşa’ya uzatmalarda 3-2 yenildikleri final maçıyla Süper ligin kapısından döndü. Daha sonra yine 1.Ligde Samsunspor formasını giydi. Bandırmaspor’da 1.Lige yükselme sevinci yaşayarak ilk şampiyonluğunu kazandı. Bunun sonrasında memleketi Sakaryaspor’a giderek 3.Lig şampiyonluğu yaşadı. Bir sonraki sene Sakaryaspor ile 2.Ligde de play-off finaline kaldı ancak Afyonspor’a 2-1 kaybederek bu kez 1.Ligin kapısından döndü. Bayrampaşa, Erzincanspor ve Kahramanmaraş formalarını da giyen tecrübeli solak, Kocaelispor ile ve 2022 Mayıs’ında Fethiyespor ile iki kez daha şampiyonluk kupasını kaldırdı. Üstün top tekniği, raket gibi kullandığı sol ayağı ile son yılların en önemli oyuncularından olan Talha’nın kazanma alışkanlığı ve büyük tecrübesini Kütahya’mız da da göstererek kariyerine bir kupa da formamız altında eklemesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *