‘ŞEHİR HASTANESİ 1700 ÇALIŞANLA YÜKSELİYOR’

477

Şehir Hastanesi inşaat süreci hakkında konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, “Şu an inşaatta aktif çalışan kişi sayısı 1652 kişi, gün bazında bu sayı 1700’ün üzerine çıkıyor. Şehir Hastanemiz ve Afyon Yoluna Yeni Yapılacak Hastanemiz ve Yoncalı FTR Hastanesi ile birlikte Kütahyamız sağlık alanında zirveye ulaşacak.” Dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay ve İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul Şehir Hastanesi ve Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapımı hızla devam eden Şehir Hastanesi ve Yoncalı 100 Yataklı FTR Hastanesi inşaat ziyaretlerinde son durum ve planlamalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden güncel bilgiler alınarak, süreç değerlendirildi. İç-dış mekanlar ve sağlık hizmet sunum alanları örnek ameliyathane, hasta odaları, mekanik ve teknik alanlar incelendi.

SAĞLIKTA ZİRVE YAŞANACAK

Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin hızla sona doğru yaklaştığını belirten Mustafa Önsay, “Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz, Yoncalı Kaplıcaları Bölgemiz başta olmak üzere ilimize büyük katma değer katacak. Şehir Hastanemiz ve Afyon Yoluna Yeni Yapılacak olan Hastanemiz ile birlikte Kütahyamız sağlık alanında zirveye ulaşacak.” Dedi.

38 bin 940 metrekare toplam proje inşaat alanı üzerinde yükselen Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde, 59 Araç kapasiteli açık, 41 Araç kapasiteli kapalı otopark, 100 Yatak kapasitesi 20 Poliklinik ile hizmet verilecek. Önsay, “Hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza, Kütahya’mıza hayırlı olmasını diliyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

17’NCİ İL KÜTAHYA OLACAK

Kütahya Şehir Hastanesi hakkında da konuşan Mustafa Önsay, “İnşaat sürecinde hızla sona doğru geliniyor. Şu an inşaatta aktif çalışan kişi sayısı 1652 kişi, gün bazında bu sayı 1700’ün üzerine çıkıyor. Türkiye’de şuan Şehir Hastanesi bulunan 16 İl var. Kütahya Şehir Hastanemiz Türkiye’de Şehir Hastanesi bulunan 17. İl olacak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de şuan faaliyette olan Şehir Hastanesi sayısının 20 olduğunu ifade eden Mustafa Önsay, “Kütahya Şehir Hastanesi 21. Şehir Hastanesi olarak hemşehrilerimize kazandırılacak. Milletimize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

SÜRECE YAKIN TAKİP

Kütahya’ya kazandırılacak olan sağlık tesisinin yapım sürecini yakından takip ettiklerini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul “Yoncalı 100 Yataklı FTR Hastanesi ve Şehir Hastanesi inşaatı, plana uygun şekilde tüm hızıyla devam etmektedir. İnşaatta çalışan sayılarının arttığını ve ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını gözlemliyoruz. Hastanemizin inşaat sürecinin bir an önce tamamlanıp, şehrimizin ve milletimizin hizmetine sunulmasını istiyoruz. Hastalarımızın şifasına vesile olacak hastanelerimiz, ilimize ve bölgeye sağlık alanında da önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı ve yüklenici firma yetkilileri ile çalışanlara kolaylıklar diledi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *