AKILLI KAVŞAK SİSTEMİ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK

425

Zafertepe Mahallesi  giriş ve Germiyan Kampüsü girişine yapılan akıllı kavşak sistemini inceleyen Alim Işık, can ve mal kaybına sebep olan birçok trafik kazasının da önlenmesinin sağlanacağını belirtti. Işık vatandaşlardan birkaç ay sabretmelerini isteyerek “Mevcut kavşak yükünün yüzde 50 oranında artması halinde bile trafik sıkışıklığı yaşanmayacak” dedi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Zafertepe Mahallesi  giriş ve Germiyan Kampüsü girişindeki kavşakta yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için başlatılan akıllı kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.

TRAFİĞİN RAHATLATMASI HEDEFLİYOR

Şehirde ulaşım sorununa köklü çözümler getirmek için projeler üreten Kütahya Belediyesi, hayata geçirdiği uygulamalarla trafiği rahatlatmayı hedefliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın Karayolları Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan Zafertepe Mahallesi Kavşağı ile Germiyan Kampüsü Kavşağı hemzemin kavşak denilen akıllı kavşak sistemiyle yenilenecek.

İmzalanan protokolün ardından vakit kaybedilmeden başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şehrimizin Zafertepe Kavşağı olarak bilinen kavşağı ile Germiyan Kampüsümüzün önündeki kavşağın düzenlenmesi konusunda daha önce yaptığımız projelerimiz ihale sürecini tamamladıktan sonra imalata başlandı. Şu anda burada her iki kavşakta hemzemin geçit düzenlemesi ve akıllı kavşak uygulaması çalışması devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

KAZAYA SEBEP OLMADAN BU

SÜREYİ ATLATMAYI DİLİYORUZ

 Çalışmalar en yakın zamanda tamamlanınca bu bölgedeki trafik sıkışıklığı önleneceği gibi özellikle yoğun trafiğin olduğu dönemlerde meydana gelen can ve mal kaybına sebep olan birçok trafik kazasının da önlenmesinin sağlanacağını vurgulayan Başkan Işık. Akıllı kavşak sistemiyle burası yönlendirilecek. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu simülasyon çalışmasında mevcut kavşak yükünün yüzde 50 oranında artması halinde bile trafik sıkışıklığı yaşanmayacak bir düzenleme işi burası. Birkaç ay sabrınızı diliyoruz. Bu bölgeden geçerken de dikkatli geçip hız yapmadan ve kazaya sebep olmadan bu süreyi atlatmayı diliyoruz. Bir kez daha şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir işti bu. Yıllarca birçok insan konuştu ama bizlere nasip oldu. İnşallah sağ salim burayı da bitirip trafiğe açacağız. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *