52’İNCİ MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR’A FAHRİ DOKTORA BELGESİ TAKDİM EDİLDİ ‘EKONOMİ ÇÖZÜLÜR ÖNEMLİ OLAN EĞİTİM’

351

Fahri Doktora Belgesi almak üzere; DPÜ 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine katılan 52’inci Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Eğer bir millet eğitimden uzaklaşırsa bir şekilde problemle karşılaşıyor. Ekonomik problemler çözülür, terörle mücadele kazanılır ama geriye kalan toplumun yetişmesi yani, eğitim” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde gerçekleşti. Mezuniyet törenine 52’inci Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kütahya Valisi Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Baş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 ‘TÜRKİYE YÜZYILINDA DPÜ ÖĞRENCİLERİ ROL OYNAYACAK’

Tüm fakültelerin ve yüksekokulların katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türkiye’nin pandemi dönemi, asrın felaketi olan deprem dünyanın gıpta ettiği bir dayanışma gösterdiğini belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, DPÜ olarak bu süreçte ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederken; Türkiye Yüzyılı inşasında DPÜ öğrencilerine ve onların misyonuna ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

‘MEZUN OLDUNUZ AMA KÜTAHYA’DAN GİTMEYİN’

Mezun öğrencilere seslenerek mezun olmalarının Kütahya’dan ayrılmalarını gerektirmediğine vurgu yapa Başkan Işık, Kütahya’nın gelişen sanayisinde öğrencilerin iş sahibi olabileceğini vurguladı. DPÜ mezunlarının Kurtuluş Savaşı mücadelesi veren geçmiş büyükleri gibi bu ülkenin yarınlarının daha iyi olması için milletimiz ve devletimiz için var güçleriyle çalışacağını vurgulayan Vali Ali Çelik,  “Onların burada almış oldukları eğitimle edinmiş oldukları bilgilerle ülkemizin geleceğini kurmada büyük destek verecekleri ve umutları yükseltecekleri de kesindir.” İfadelerini kullandı. 

‘EĞİTİMDEN UZAKLAŞILIRSA

PROBLEMLER BAŞLAR’

Gençlerin çok uyanık olması gerektiğine dikkat çeken 52’inci Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Toplumun geleceği olarak nitelendirdiği gençlerin aldıkları eğitimin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Akar “Eğer bir millet eğitimden uzaklaşırsa inanın bir şekilde problemle karşılaşıyor. Ekonomik problemler çözülür, terörle mücadele kazanılır ama geriye kalan toplumun yetişmesi yani eğitim” diye konuştu.

‘HER KONUDA BİLGİNİZİN

OLMASI LAZIM’

Gençlere nasihatlerde bulunan Akar, gençlerin önce insan sonra vatandaş daha sonra da meslek sahibi olmak için eğitim aldıklarını kaydederek sözlerine şöyle son verdi; “Vatandaşlık çerçevesinde mesleğimiz ne olursa olsun ülkemizin ve aziz milletimizin tezlerini bilmek mecburiyetindeyiz. Mücadele ettiğimiz ve daha birçok konuda bizim bilgimizin olması lazım. Bu konularda uzman düzeyinde olmasa dahi mutlaka bilgimizin olması lazım. Ülkemizin hakkını ve hukukunu desteklemek için son derece önemli.” Konuşmaların ardından DPÜ Rektörü Kazım Uysal, 52’inci Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Fahri Doktora Belge Takdiminde bulundu. DPÜ Halk Oyunları ekibi ve TÖMER öğrencilerin gösterilerinin ardından DPÜ öğrencileri keplerini attı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *