İl Özel İdaresi 2024 yılı bütçesinin 935 milyon TL olarak belirlendiğini toplantıda konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, 2023 bütçesi ile büyük işler yapıldığını; bütçesi yüzde 55 oranında artan İl Özel İdaresi’nin önümüzdeki yılda da hizmetlerine devam edeceği vurguladı.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2023/11/DSC_8151-1024x678.jpg)
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2023/11/DSC_8147-1024x678.jpg)
Kütahya İl Genel Meclisinin Kasım ayı bütçe görüşmeleri toplantısı sona erdi. İl Özel İdaresinin 2024 yılı bütçesinin belirlendiği toplantıya İl Genel Meclisi toplantı salonundaki görüşmeye Vali Musa Işın da katıldı. Toplantıda Kütahya Altıntaş Zafer OSB ile Simav Tarıma dayalı iktisat organize sanayi bölgesi müteşebbis heyeti asil ve yedek üyeleri belirlendi. İl Özel İdaresinin 2024 yılı gelir bütçesi 935 milyon TL olarak öngörülürken; 2024 gider bütçesi genel toplamı gelir bütçesine denk, 935 milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2023/11/DSC_8208-1024x678.jpg)
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2023/11/DSC_8177-1024x678.jpg)
‘TÜM HİZMETLER ADİL ŞEKİLDE YAPILDI’
2023 bütçesinin kamu yararı ve il adına çok verimli, etkili ve fonksiyonel bir biçimde uygulandığını ve güzel hizmetler yapıldığını belirten Vali Işın, özellikle köylerin alt yap problemlerini çözmenin öncelikli hedef olduğunu ifade etti. Vali ışın, “Bunun yanında İl Özel İdare’nin tarımdan sağlığa, kültür varlıklarından ilimizdeki diğer kurumların ihtiyaçlarını karşılamaya kadar pek çok görevi vardır. Biz adil bir şekilde Kütahya’nın yararı adına hizmet etmek için hep birlikte çalışıyoruz. Bizim hiçbirimizin kendi yöremize ait şahsi bir gayreti yoktur.” Dedi. Tüm hizmetlerin hakkaniyetli bir şekilde verildiğine değinen Vali Işın, verilen hizmetten vatandaşın memnun olduğuna değinerek “Şuraya iltimas gösterildi ya da burası göz ardı edildi gibi herhangi bir şikâyet olmadı ve olmayacak” şeklinde konuştu.
‘YÜZDE 55 ORANINDA ARTIRILDI’
Bütçenin 2023 yılında olduğu hızla ve gayretle en güzel ve adil şekilde kullanılacağını dile getiren Musa Işın, amaçlarının illerde ve ilçede bulunan medeni ihtiyaçları köylere de götürmek olduğunu vurguladı. Köylerde büyük işler yapıldığını bu hizmetlerin aksamadan devam edeceğini dile getiren Işın, “2024 bütçesi yüzde 55 oranında artırılmıştır. İnşallah bu hizmetler artarak devam edecek. Kütahya İl Özel İdaresi Türkiye’de 10’uncu sırada.” dedi. Işın, adil, şeffaf ve hesap verilebilir bir bütçe uygulamasıyla köylerde ve diğer ihtiyaç olan yerlerde hizmetleri en güzel şekilde yerine getireceklerini ve sürekli takipçisi olacaklarını belirtti.
![](http://gazetekirkuc.com/wp-content/uploads/2023/11/11-16-1024x274.jpg)
‘HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
2023’ün başarı ile geçtiğini ve hizmetlerin aksamadan yürüdüğünü ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, “Bu başarıda emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm genel meclis üyelerine tüm personele, bizlere destek veren sahadaki muhtar arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kütahya’ya bütünüyle, ayrımsız ve adil bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.” Dedi.
FATMA SÜMER