BİLGE YÖNETMEN AHMET ULUÇAY 14 YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILDI ‘ASLA UNUTULMAYACAK’

394

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da açılan sinema müzesinde Ahmet Uluçay’ın hayat hikâyesinin olduğu ve ödüllerinin yer aldığı bir köşe oluşturulduğunu açıklayan İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, anılarının bu sayede yaşatılacağı bilge yönetmenin asla unutulmayacağını belirtti.

Sinema dünyasına kazandırdığı filmlerle adını tüm dünyaya duyuran Türk sinemasının bilge yönetmeni Tavşanlı Tepecik köyü doğumlu Ahmet Uluçay, ölüm yıldönümünde memleketi Kütahya’da birçok isim tarafından rahmet ve minnetle anıldı.

30 KASIM 2009’DA VEFAT ETTİ

“Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” ve “Bozkırda Deniz Kabuğu” gibi filmleriyle tanınan, ödüllü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay’ın imkânsızlıklara karşı dur durak bilmeyen mücadelesine dikkat çeken İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Uluçay’ın 30 Kasım 2009’da, 55 yaşındayken vefat ettiğini belirtti.

Ahmet Uluçay’ın hem Kütahya, hem Türkiye, hem de dünya için çok önemli bir değer olduğunu ifade eden Ünal, kolay kolay gelmeyen eşsiz bir ruhun beyaz perdeye yansımalarının sinema dünyasında mihenk taşı oluşturduğunu vurguladı.

‘VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİ’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da açılan sinema müzesinde geçen sene Ahmet Uluçay’ın hayat hikâyesinin olduğu ve ödüllerinin yer aldığı bir köşe oluşturulduğunu açıklayan İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, “Sinema Genel Müdürlüğümüz tarafından Uluçay’ın anılarına yaşatmak adına, verilen değerin göstergesi olarak böyle bir şey yapıldı. Karpuz kabuğundan gemiler, koltuk değneklerinden kanatlar yapan Ahmet Uluçay asla unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *