KÜTAHYA BELEDİYESİNDE KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 70 ARTTI

343

2019 yılında Kütahya Belediyesindeki 167 olan kadın çalışan sayısının yüzde 70 artarak 298’e çıktığını  ifade eden Başkan Işık, insan kaynaklarının yüzde 15’inin kadın olduğunu belirtti. Işık, yüzde 35 kadın istihdamı hedefinin altında kalmalarının sebebini belediye hizmetlerinin diğer kurumlara göre ağır olmasıyla açıkladı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kasım ayındaki Belediye Meclis Toplantısında Belediye Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı’nın Kütahya Belediyesindeki çalışanların yüzde 15’inin kadın olduğunu ve kurumlardaki en az yüzde 35 kadın istihdam hedefinin gerisinde kalındığını belirtti.

‘KEŞKE EŞİTLİK SAĞLANSA’

İnsan kaynağımızın yüzde 15’inin kadın olması ve yüzde 35 hedefinin altında kalması yönündeki  eleştiriye katıldığını ifade eden Başkan Işık, “Keşke Belediye yüzde 35’i de geçip eşitliği sağlayıp yüzde 50’ye ulaşabilsek” dedi.

‘BELEDİYE HİZMETLERİ AĞIR’

Kadın istihdamının artırılması yönünde çalışmaları olduğunu açıklayan Başkan Işık, hizmet birimi olan belediyelerde ağır işler de bulunduğuna dikkat çekerek “Belediye hizmetleri diğer kurumlara göre ağır. Park, bahçe, temizlik gibi ağır işlerde çalışan kadınların çoğu kısa süre çalışıyor bir süre sonra kadın personel ayrılıyor.” İfadelerini kullandı.

2019 yılında Kütahya Belediyesindeki kadın çalışan sayısının 167, şu an ise 298 olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Aslında kadın istihdamını yüzde 70 oranında artırmışız.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *