KÜTAHYA’YA KADIN ELİ DEĞDİRMEK İÇİN BAŞKANLIĞINA TALİBİM ‘HALKIN YARALARINA MERHEM OLACAĞIM’

366

CHP’den Kütahya Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Ruhsen Kumdalı Kütahyalılara layık oldukları yönetim anlayışını yaşatacağının sözünü vererek “Ben Kütahya’ya kadın eli değdirmek için Belediye Başkanlığına talibim. Her geçen gün yoksullaşan Kütahya halkının yaralarına merhem olacak projelerle geliyorum” dedi.

İnşaat Mühendisi ve Belediye Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kütahya Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını açıkladı. Bunca yoksulluk varken Kütahya halkının parası olan Belediye bütçesinin bir avuç insanı zengin etmek yerine halkın gerçek sorunlarını çözmek için harcanmasını sağlamak gerektiğini savunan Kumdalı “O halde yapılacak iş sorunları kökten çözecek mevkide bulunmak yani Belediye başkanlığına aday olmak” diyerek aday adaylığını duyurdu.

‘BİR ANNE ŞEFKATİ VE

SABRIYLA YÖNETİM’

Seçildiği takdirde Kütahya’nın ilk kadın belediye başkanı olarak bir anne şefkati ve sabrı ile, belediye bütçesini bir ailenin bütçesi gibi zorunlu işler için kuruş kuruş harcayacağının sözünü veren Kumdalı “Her kuruşun hesabını ailem olan Kütahya halkına vererek görevimi yapmaya şimdiden söz veriyorum. Sosyal demokrat yönetim anlayışı ve belediyeciliğinin Kütahya’da hayata geçirilmesi temel stratejim olacak. Yani kooperatifleşme, toplumsal dayanışma, sosyal devlet nitelikli kamu hizmetlerinin yaygınlaştırılması yoluyla her geçen gün yoksullaşan Kütahya halkının yaralarına merhem olmayı amaçlıyorum” ifadelerini kullandı.

‘AHLAKLI BİR YÖNETİM

VADEDİYORUM

Bugüne kadar Kütahya belediyesine aday olanların vaatlerinin ‘hep şu kadar kişiyi işe almak, şuralara park yol yapmak, imar da kolaylıklar sağlamak’ olduğunu belirten Kumdalı “Gerçek niyet yandaşları ile belediye kaynaklarından olabildiğince yararlanmak olmaktaydı. Ben ise Kütahya halkına Belediyemizin yoksul ve yoksullaşmakta olanların ve özellikle kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi grupların toplumsal hayata katılmasını sağlayacak politikaları uygulamayı açık, şeffaf, hesap verebilir, ahlaklı bir yönetim vadediyorum.” Şeklinde konuştu.

Yüksek maliyetli Kanal Kütahya, Vazo Kule gibi çılgın projeler yerine, yatırım önceliği konusunda fikir birliğine varılmış projeleri Kütahya’ya kazandıracaklarını ifade eden Kumdalı “Mali potikalarımız akılcı, yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan projelere kaynak aktarılması olacaktır.” Dedi.

VAATLERİNİ VE

PROJELERİNİ ANLATTI

Planlama anlayışının bir avuç yandaşa değil tüm Kütahyalılara ve gelecek nesillere çok daha yaşanabilir, erişilebilir, söz sahibi olacakları bir Kütahya’yı miras bırakmak olacağına vurgu yapan Kumdalı “Bunu Kütahyalılarla el ve gönül birliği ile yaratmak hedefimdir. Kütahya her anlamda ihmal edilmiş olmanın yanı sıra, önceleri 2. derece olarak anılan ama bugün için 1. derecede deprem bölgesi olmanın risklerini taşımaktadır. Yüksek katlı yapı stokunun yenilenmesi acil bir ihtiyaç olarak gündemdedir. Bu noktada Kütahya için depremsellik sorununu önceleyen ve plansız bırakılmış alanları da içeren kamu yararını 4 gözetme öncelikli bir imar planı çalışması için gerekli işlemleri yaparak ivedilikle hayata geçirilmesini sağlamak ilk uygulamalarımızdan olacaktır.” İfadelerini kullandı. VYoksullukla mücadele amacıyla işsiz ve iş arayanlarımızın iş bulma şanslarını artıracak projelere imza atacağını dile getiren Kumdalı “Mesleklendirme ve girişim projeleri le desteklenmesi amacıyla İş Kur KOSGEB, AB vb. kurum ortaklıklarında projeleri hayata geçirmeyi görev bileceğim. Kadınlarımızın sosyal yaşama karışabilmeleri amacıyla ev içi üretimlerinin değerlendirileceği örgütlenmelerinin, yaşlılar için evde bakım hizmetlerinin kadınlarımız için istihdam olanağına dönüştürecek belediye organizasyonlarının yanı sıra mahalle kreşleri, ihtiyaçlarını ortaklaşa karşılanabileceği Mahalle evlerinin kurulması vb uygulamaları hayata geçirmeyi amaçlıyorum. Gençler için ücretsiz internet hizmetinden yararlanacakları, çeşitli etkinliklerle kendilerini gerçekleştirecekleri, eğitim ve kültür faaliyetlerinin yanı sıra eğlenme olanaklarına kavuşacakları her bölgede gençlik merkezleri ile Kütahya Gençlerini tanıştıracağım. Eğitim hayatının her kademesindeki gençler ve çocuklarımıza bir öğün yemek hizmetini Kütahyalılarla dayanışma kanallarını da oluşturarak sağlamayı amaçlıyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimde eşitliğini sağlama amacıyla kreşler ve çalışan anneler için okul sonrası bakım hizmetleri sunulacak merkezleri kurmayı planlıyorum” diye konuştu.

‘KÜTAHYA’MIZ MİSLİYLE

BUNLARA SAHİP’

Eskişehir ile Afyon arasında Kütahya’nın adının anılmadığının altını çizen Kumdalı “Oysa her iki ilin taşıdığı doğal, kültürel ve tarihi değerlere Kütahya’mız misliyle sahip. Görev aldığım takdirde İmar planlarının yanı sıra Turizm ve tarım master planları yaptırarak Kütahya’nın kalkınması için gerekli adımları hep birlikte belli bir plan dahilinde yaparak sağlamaya ve kendimizi marka şehir haline getirmeye özen göstermek için gereğini yapmak boynumun borcu” dedi.

‘Ben Kütahya’ya kadın eli değdirmek için Belediye Başkanlığına talibim’ diyerek Kütahyalılara seslenen Kumdalı sözlerine şöyle son verdi; “Yapacak çok iş, gidecek çok yol var. CHP örgütlülüğü ile Kütahya’da sosyal demokrasi ışığı ile aydınlatacağımız yollarla tüm badireleri atlatıp, her şeyi güzel kılmayı da başaracağımıza inanıyor ve güveniyorum. Heyecan dolu olarak attığım bu adımda yanımda olduğunuz için tüm dostlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Aday adaylığımda yanımdasınız. Umarım Adaylık sürecimde de birlikte olarak, Kütahya’da sadece bir kadının belediye başkanlığını değil; CHP ilke ve politikaları ile adil, eşit, akılcı, halk için halkla birlikte yönetim anlayışını el ve gönül birliği ile hayata geçirerek Kütahyalılara layık oldukları yönetim anlayışını yaşatma olanağına da yan yana, el ele ulaşır.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *