MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PROF. DR. ALİM IŞIK: ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURUDA BULUNDU

299

MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, 31 Mart Yerel Seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesi için YSK’ya yaptıkları olağanüstü itiraza verilen ret kararının iptali talebi ile Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

YSK’YA YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLMİŞTİ

31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden biri ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen seçimin yankıları Kütahya’da hala devam ediyor. Seçimin ardından ilçe seçim kuruluna yapılan itirazlar sonucu değiştirmemiş 7 Nisan günü Belediyede devir teslim töreni düzenlenmişti. MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık daha sonra Yüksek Seçim Kuruluna Olağanüstü itirazda bulundu. Seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi için yapılan itiraz 13 Nisan tarihinde reddedildi.

Dün Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunan Işık, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Kütahya Belediye Başkanlığı Seçimiyle ilgili olarak YSK’ya yaptıkları Olağanüstü İtirazımıza verilen Ret Kararının iptalini istediklerini belirtti. Işık, hazırladıkları Bireysel Başvuru dilekçesini T.C. Anayasa Mahkemesine teslim ettiklerini vurguladı.

‘SONUCU YAKINDA

HEP BİRLİKTE GÖRÜRÜZ’

MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, “İnşallah ülkemizde iç hukuk sürecinin en üst mercii olan Anayasa Mahkememizin “Demokratik ve Hukuk Devleti” ilkesini uyguladığı, Anayasamız’da güvence altına alınmış seçimlerin güvenliği ve dürüstlüğüne ilişkin ilkeler ile bireysel hak ve özgürlükleri koruduğu hayırlı bir sonucu en yakın zamanda hep birlikte görürüz” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *