‘ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILIN EN İYİ SANAYİ KENTLERİNDEN BİRİSİ KÜTAHYA’ 30 AĞUSTOS OSB EN KARLISI OLACAK

505

Kütahya’nın önümüzdeki 10 yılın en iyi sanayi kentlerinden biri, 30 Ağustos OSB’nin ise en karlı sanayi sitelerinden birisi olacağını ifade eden 30 Ağustos OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Öztaş, yatırımcıları Kütahya’ya davet etti.  

YATIRIMCILARI KÜTAHYA’YA DAVET ETTİ

Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Öztaş, 30 Ağustos OSB’nin son durumuyla alakalı bilgiler verdi. Yatırımcıları Kütahya’ya davet eden Mahmut Öztaş, “Kütahya’nın ihtiyacı olan Bereket Sanayi Sitesi gibi bir kooperatifin Kütahya’da kurulması yani Gıdacılar Kooperatifi gibi bir kooperatifin kurulması. Tabi orada devlet ve belediyeler buranın altyapılarını ve arsa bedellerini çok cüzi şartlarda verebilir.” Dedi. 

Ulusal OSB’lerle karşılaştırma yapan Öztaş, “Bir girişimiz var inşallah yapabilirsek bir de çıkışımız olacak. Hızlanma şeridimiz yapıldı. Kütahya Bölge tarafına gidenler beklemeden çıkıyor yani TOKİ şehir bağlantısını da yaptırabilirsek en popüler organize sanayilerden biri olacağız. Küçük sanayilerin de etrafını şenlendirebilirsek Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi hem yatırımcısına hem de çevresine en iyi vergi verecek, geliri sağlayabilecek OSB olacak. Bunun için gönül ister devletimiz de o yatırımları bize bedavaya yapsa bizde kredi kullanmasak” dedi. 

ŞEHRE ULAŞIM RAHATLAYACAK

Çevre OSB’lerden yatırım bedelleri aldıklarını ifade eden Öztaş, “İnşallah gelişen özellikle TOKİ bağlantısı ile de halk otobüsleri ve ulaşımla ilgili sorunları çözebilirsek önümüzdeki dönemde bizim servis giderlerimiz belki daha azalacak, daha rahat şehire ulaşım olacak. Bu bir ivme, dediğimiz gibi Eskişehir’deki metrekare fiyatlarını Bursa’daki metrekare fiyatlarını gördüğümüz zaman insanlar oraya gidiyor, bu sadece bizim OSB’mizin sağlayacağı değerlerle değil. Kütahya önümüzdeki 10 yılın en iyisi sanayi kentlerinden birisi olacak. Biz ne kadar beğensek de beğenmesek de iyi noktaya doğru gidiyoruz” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *