ŞİMŞEKLER 2. LİG YOLUNDA TURLADI

155

Belediye Kütahyaspor deplasmanda Kuşadasıspor’u 2-1mağlup ederek 3. Tura yükselmeyi başardı.

Belediye Kütahyaspor play-off 2.tur rövanş maçında deplasmanda Kuşadasıspor’a konuk oldu. Belediye Kütahyaspor, sahaya kalede Taylan Arman, defansta Samet Cantürk, Doğancan Kılıç, Eyüp Poyraz, Serkan Yıldız, orta sahada Arda Keser, Yekta Sönmez, Burak Başkaya, Halil İbrahim Pekşen, Murat Çaydemir, ileri uçta ise Can Muhammed Vural ilk 11’i ile çıktı.

Belediye Kütahyaspor’u zorlu maçta taraftarları yalnız bırakmadı. Kütahya’dan 5 otobüsle maça gelen taraftarların yanı sıra; mavi lacivertli renklere gönül veren çok sayıda vatandaş da özel araçları ile gelerek maçı tribünden izledi.

Belediye Kütahyaspor kalesi, dakikalar 17’yi gösterdiğinde büyük bir tehlike atlattı. Aykut Çift, yapılan ortaya müsait pozisyonda dışarı attı. Bu pozisyonun hemen ardından Belediye Kütahyaspor Burak ile etkili gelirken; rakip takımın defansı atak koydu.

21’inci dakika ise Belediye Kütahyaspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Halil İbrahim Pekşen topun gelişine vurdu defanstan dönen topa bu kez Murat Çaydemir vurdu ancak bir türlü rakip defansı geçemedi.

Karşılaşmanın 37’inci dakikasında ise beklenen gol geldi. Belediye Kütahyaspor’da Murat Çaydemir sağ kanattan getirdi yerden ortaladı Can Muhammed Vural’un vuruşu ile Belediye Kütahyaspor öne geçti. İlk yarı 0-1’lik skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARI NEFES KESTİ

Belediye Kütahyaspor karşılaşmanın ikinci yarısında ise rakibini sahasında karşılamak kontra ataklarla gol aradı. Ev sahibi ekip 61’inci dakikada etkili geldi. Sağ kanattan yapılan ortada Aykut Çift dokundu ve skoru 1-1’e getirdi.

Dakikalar 64’ü gösterdiğinde sol kanattan etkili gelen Belediye Kütahyaspor’da Serkan Yıldız sert bir orta yaptı Can Muhammed Vural topa dokunamadı.  Belediye Kütahyaspor mutlak bir golü kaçırdıktan sonra kendi yarı alanına çekildi.

Kuşadasıspor baskısının arttığı dakikalarda Belediye Kütahyaspor kontra ataktan gol aradı. Takımda yorgunlukta kendini gösterirken son dakikalar nefes kesti. Maçı ise Burak bitirdi. Hızlı hücüma çıkan Belediye Kütahyaspor’da Burak, kaleciden sıyrıldı boş kaleye topu gönderdi ve top ağlarla buluştu.  Belediye Kütahyaspor son düdükle büyük bir sevinç yaşadı.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *