‘ELİ HEP ŞEHRİN ÜZERİNDE OLACAK’

221

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kütahya Merkez’in ardından ilçelerde de ziyaretler gerçekleştireceğini belirten CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, Özel’in elinin her zaman Kütahya’nın üzerinde olacağına dikkat çekti. Yenikaya, Kütahya’nın sosyal belediyecilik ile kent lokantası ile tanışacağını da ifade etti.

İLÇELERİ DE ZİYARET EDECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Kütahya ziyaretinin Türkiye çapında yankı bulduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, ziyaretinin sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Özgür Özel’in elinin her zaman Kütahya’nın üzerinde olacağına dikkat çeken Yenikaya, “Ziyaretlerini sürdürecek, takibini her daim yapacak. Önümüzdeki süreçte ilçelerimizi de ziyaret edecek. Öncelikli olarak Domaniç, Şaphane, 30 Ağustos’ta da Dumlupınar’da olacak” şeklinde konuştu.

KENT LOKANTASI KURULACAK

Genel Başkan Özel’in de dediği gibi Kütahya’nın bir şans yakaladığını vurgulayan Yenikaya, Kütahya’nın artık sosyal belediyecilikle tanışacağını, Kütahya’da sosyal belediyeciliğin ilk hizmetinin kent lokantaları ile başlayacağını dile getirdi.

CHP’li Belediyeler için bir birlik kurulduğunu ifade eden Yenikaya, “Başında da Yılmaz Büyükerşen yer alacak. Onun koordinasyonunda da belediyelerimiz hizmet verecekler”dedi. Yenikaya, Ankara’daki, İstanbul’daki, İzmir’deki uygulamaların Kütahya’ya aktarılacağını ifade etti. 

YILLARCA “CHP GELİRSE YARDIMLAR KESİLECEK” DENDİ

Yenikaya, “Yıllarca şu söylendi: “Cumhuriyet Halk Partililer gelirse yardımlar kesilecek.” Oysa bizim yönettiğimiz belediyelerde, diğer belediyelere oranla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlar daha fazla yapılıyor.

‘KÜTAHYA SEÇİMDEN SONRA DA GELENE ALIŞIK DEĞİL’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kütahya ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkan Özgür Özel’in ziyaretinin hem Kütahyalı vatandaşlar, hem de partililer tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Yenikaya, ziyaret sonrası olumlu dönüşler aldıklarına değinerek “Kütahya, seçim öncesi gelen Genel Başkanlara alışkın ama seçimden sonra teşekkür ziyareti için gelen genel başkanlara alışık değil” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİRLERDEN PROJE DESTEĞİ ALINACAK’

Özel’in Kütahya için de önemli mesajlar verdiğini dile getiren Yenikaya, “Örneğin büyükşehirlerimizden proje desteği alınacağını açıkladı” şeklinde konuştu. Türkiye’de birçok belediyeyi CHP’nin kazandığını hatırlatan Yenikaya,  “Belediyeler Birliği artık CHP’li belediyeler tarafından yönetilecek. Önümüzdeki süreçte bir toplantı olacak. Bunun neticesi olarak da belediyeler birliğinde önemli şekilde hizmetler alacağız. Genel başkanımız da bu açıklamaları yaptı”dedi. Özel’in  hem maddi hem manevi destekte her daim yanlarında olacağını ifade eden Yenikaya, Özel’in  projelerin kabul edilmesi, çıkartılması ve uluslararası boyuta kadar desteğini her zaman göstereceğini de söylediğini vurguladı.

‘EKSİKLİKLER RAPOR EDİLECEK’

Genel Başkan Özgür Özel’in öncelikli olarak seçimin kazanıldığı il belediyelerine, daha sonra ilçe belediyelerine ziyaret gerçekleştireceğini ifade eden Yenikaya, “Daha sonra kazanamadığımız iller de dâhil olmak üzere Türkiye’de turlarını, ziyaretlerini fırsat buldukça devam ettirecek ve oradaki eksiklikler neyse bunlar rapor halinde tüm illerdeki il başkanları birbirlerine iletecek. Bu yönde de genel merkezde çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘YARDIM KARTLARI YENİLENECEK’

Kütahya’nın sosyal demokrat, halkçı belediyeciliği henüz tanımadığına değinen Yenikaya, bu konuda ellerinden geldiği kadar halka, ihtiyaç sahiplerine dokunmak için onlara yardımcı olmak için her şeyi yapacaklarının altını çizdi. Bu anlamda da çalışmalar sürdüğüne değinen Yenikaya, belediyenin verdiği yardım kartlarının yeniden düzenleneceğini ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bu konuda yararlandırılacağını dile getirdi.

ENGELLİ VATANDAŞIN TALEBİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Ziyaretler sırasında Özgür Özel’e sarılmak isteyen bir vatandaşın Genel Başkan’dan tekerlekli sandalye ricasında bulunduğunu dile getiren Yenikaya, “O vatandaşımızla görüşmemizi yaptık, elimizden gelen desteği vereceği. Vatandaşımızın tek talebi tekerlekli sandalye değil; vatandaş engelli, sürekli bulunan yakını ise yaşlı, bu yüzden çift kişinin oturabileceği elektrikli araç istiyorlar. Biz bu talebi Belediye Başkanımızla paylaşıp temin etmenin yoluna bakacağız” şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *