FİLM PLATOSU

555

     Sultan Veled in 800 yıl önce dediği gibi, Cennet Kütahya nın ya altındadır yada üstünde sözü ile örtüşen Kütahya maalesef hak ettiği değeri bir türlü bulamıyor, tabi bunda hepimiz suçluyuz ama özellikle bizi yönetenler baş suçlu, hatta siyasiler kör, sağır, dilsizleri oynuyor.

     34 çeşit MADEN, 32 ayrı yerde KAPLICA, tarihi 7000 yıla inen , her yere 300 km. mesafede olan cennet Kütahya maalesef sıçrama yapamadı, yapamıyor. Her şeyden önce elimizde öyle bir potansiyel var, ama tek eksiği marul gibi içine dürüldüğü için, TANITIM eksikliği bir türlü giderilemiyor. Evet bir tanıtım atağına geçsek her şey güzel olacak, sıçrama yapacağız. Tanıtım seferberliği zamanı geldi.

    Biz medya sektörü, Milletvekilleri, il başkanları, Valimiz, Reisimiz, STÖ ler bir araya gelip, hemen ve acele bir eylem planı düzenleyip, tanıtım atağına geçmek zorundayız. Bir sürü, Kütahya lı ünlü var, olmadı, çağırın ünlülüleri, fenomenleri, artistleri, yönetmenleri, tur acentelerini davet edin anlatın, gösterin bu kadar zor mu 2 gün ağırlayın gezdirin, onlarla birlikte gelecek basın ordusu var. Ünlü kişiyi haber yaparken, Hisar kalesinden seslensin, Yoncalı dan seslensin, Frig ten seslensin, Aizonia dan seslensin. Zor mu hayır değil  ama adım atacak babayiğitler lazım.

    Bir zamanlar, Asmalı konak dizisi ile MARDİN revaçta oldu, KINALI Kar dizisi ile Bursa cumalı kazık meşhur oldu ziyaretçi akınına uğruyor. İşte yapmamız gereken ortada, çağırın, senaristleri, yapımcıları, artistleri, sponsorları çağırın gösterin anlatın, Kütahya nın her tarafı doğal, Film, Dizi , hatta Belgesel platosu değip ikna edin bakın neler oluyor.

    Mesela, Frig, Aizonia, Domaniç yaylalar,, Simav gölcük, Hisar , Hıdırlık, Germiyan sokağı ve nice eski mahalleler. Hepsi birer film, dizi seti gibi, doğal platolar. Aslında un var, yağ var, şeker var fakat helva yapacak usta yok, ustalar kafalarını kuma gömmüş, usta siyasetçiler, usta gazeteciler, usta reisler, usta STÖ yöneticileri neyi bekliyorsunuz. Kütahya lı vekiller, her ay 10-20 siyasi ustalarınızı çağırın gezdirin, Etkinlikler yapın, sanatçıları sadece konsere çağırmayın, 2 saat konser verip göndermeyin, 2 gün önceden çağırın ünlü yü önce gezdirip ağırlayın bakalım fark edecek mi, etmeyecek mi.

    Her şeyi olan Kütahya nın tek eksiği TANITIM dır. Sayın VALİM, KÜTAV var ama yüzeysel var, siz oranın fahri başkanısınız,  Anlattığım minvalde etkinlikler yapmak zor değil, bir talimatınız yeter.  Bilinen ve malumun ilanı değil, bu konuyu  yıllardır yazmaktayım. Umarım bu sefer ciddiye alınır bizim zaman kaybetmeden TANITIM ATAĞINA geçme zamanımız geldi. HAYDİ hep birlikte.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *