KÜTAHYALILARI BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET ETTİLER ‘EMEKLİ LÜTUF DEĞİL HAKLARINI İSTİYOR’

238

Emeklilerin geliri ile asgari ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Kütahyalıları 26 Nisan Pazar günü Ankara’da düzenlenecek Büyük Emekli Mitingine davet etti. Yenikaya, emeklilerin lütuf değil hakkını aramak için meydanlarda olacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığı, Sevgi Yolu’nda düzenlediği basın açıklamasıyla Kütahyalıları, 26 Nisan Pazar günü düzenlenecek Büyük Emekli Mitingine davet etti. CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya tarafından yapılan basın açıklamasında, iktidarın derinleşen ekonomik krizin faturasının emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlarımıza ödetmeye niyetlenerek; çözüm değil kriz ürettiği belirtildi.

ENFLASYON YÜKSELDİ MAAŞLAR ERİDİ

Enflasyon yükselirken eriyen maaşları görmezden gelen, milyonlarca kişiyi “insanca yaşam” yerine “sefalet koşullarında yaşam”a mahkûm eden iktidara, “bu büyük adaletsizliğe son verin” demek için meydanlarda olacaklarını ifade eden Yenikaya, “Bu yılın başında büyük bir nimetmiş gibi en düşük emekli aylığını 10 bin TL’ye tamamladılar. Miting miting dolaşıp, “Gönlümüz emeklinin hayatını daha iyi şartlarda sürdürmesinden yanadır” dediler. Dedikleri ile yaptıkları örtüşmeyince 10 bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan milyonlarca emekli için yoksulluğu bile artık lüks hale getirdiler” Dedi.

DERİN HAYAT YOKSULLUĞU İLE BAŞ BAŞA

En düşük emekli aylığının, yılın ilk 4 ayında çoktan eridiğini dile getiren Yenikaya, “Mayıs Ayı Enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler bırakın 100 gram et almayı, pazar manav tezgahlarına bile bütçe yetiştiremez hale geldiler”dedi. 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan etmekle övünen iktidarın, emeklileri derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bıraktığını ve kaderine terk edilen emeklilerin bugün olağanüstü yoksulluğun pençesinde olduğunu belirten Yenikaya, gelirinin tümünü ile asgari gıda- enerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emeklinin sosyal ölüme terk edildiğini vurguladı.

Binlerce emekli ile omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacaklarını duyuran Yenikaya, “Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor” diyeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün, “kazandık” diyeceğiz. Tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan meydanına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İNSANCA YAŞAMIN MÜMKÜN OLMADIĞI KOŞULLARA DUR DİYORUZ’

Milyonlarca emekli ve emekçinin derin yoksullukla açlıkla yüz yüze olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, yüksek enflasyonla eriyen asgari ücret ve emekli maaşlarının açlık sınırının çok altında kaldığını ifade etti. Daha önce asgari ücretin üstünde olan emekli maaşlarının bugün 10 bin TL ile sınırlandırılmış durumda olduğuna değinen Aksaz Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: “Bir ekmeğin 10 TL olduğu, ev kiralarının yükseldiği, 10 bin TL gibi bir ücretle yaşamanın mümkün olmadığı bu koşullara “dur” diyoruz. Emeklilerimize emekçilerimize insanca bir yaşam için Tandoğan’da buluşuyoruz 26 Mayıs Pazar günü tüm emeklilerimiz ve yarın emekli olacak tüm emekçilerimizi bekliyoruz. Emeklilerimizin halkımızın emekçilerimizin insanca yaşayacağı bir cüret için CHP iktidarında buluşmak üzere.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *