BU TELEFON NİYE ÇEKMİYO ?

421

Türkiye’deki 103 yerleşim merkeziyle birlikte 1987 yılında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde ilçe merkezi olan Aslanapa.. İl merkezine 40 km. mesafede.. Küçük ama önemli ilçelerden biri.

31 köyü ve 4 mahallesiyle toplam 8.485 toplam nüfusa sahip. Tam bir tahıl ambarı olan Aslanapa da nüfusun 6.620’si köylerde yaşıyor.

Aslanapa’nın ekonomisi tarım ve hayvancılık üzerine kuruludur. Zira Altıntaş ve Çavdarhisar’la birlikte Kütahya’nın 3 önemli ovasından birisidir. Bu verimli toprakların sulaması Kureyşler barajından yapılmaktadır.

Aslanapa’nın bir diğer ekonomik kaynağı da kaz yetiştiriciliğinin yaygın ve gelişmiş olmasıdır.

Kütahya’ nın Coğrafi İşaret Belgeli ürünleri arasında meşhur Aslanapa Kaz Tiridi‘nin ayrı bir yeri var.

Bu arada Aslanapa’yı dolaysıyla Kütahya’yı hayvancılık alanında ülke çapında önemli bir konuma taşıyacak olan 18 bin Büyük Baş hayvankapasiteli Aslanapa Organize Hayvancılık Bölgesi’nin kuruluş çalışmalarında da önemli bir noktaya gelindiği haberlerini aldık. Bu güzel gelişmeyi de sizlerle özellikle paylaşmak istedim.

***

Aslanapa’nın 31 köyünden biri de Çömlekçi’ dir.

Bütün köyler gibi yaz aylarında çok kalabalık olan Çömlekçi’nin  daimi nüfusu 200’e yakındır.

Çömlekçi de yaşayan vatandaşlarımızın en önemli sıkıntılarından biri de  iletişim sorunudur.

***

Türkiye’de cep telefonu kullanımının geçmişi yaklaşık 30 yıllıktır.

İlk cep telefonu görüşmesi 1994 yılında merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Başbakan Tansu Çiller’in aramasıyla gerçekleşir.

Ülkede ilk zamanlar sadece görüşme ve kısa mesaj için kullanılan cep telefonlarının bugünkü geldiği noktayı  anlatmaya bilmem gerek var mı ?

***

Tabiri caizse teknolojinin ışık hızıyla geliştiği günümüzde bir çok yerleşim bölgesinde hâlâ iletişim sorunu yaşandığı haberlerini gazetelerden okuyor, radyo ve televizyonlardan dinliyoruz. Bu yerleşim bölgelerinden birisi de Aslanapa’nın Çömlekçi köyü.

Geçtiğimiz 31 Mart YerelSeçimlerinde Çömlekçi’nin yeni seçilen muhtarı İsa Basan  “Köylülerimiz beni bu sorunu çözmem için seçti.”  “Geçtiğimiz aylarda bir köylümüzün evi yandı. Ayrıca adamın ineği doğum yapıyor. Adam veterinere ulaşamıyor. Veteriner gelene kadar buzağı ölüyor…” diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor.

Köyün eski muhtarı da evine sinyal artırıcı taktırdığını ifade ile “Komşularımda zorda kalınca bana geliyor. Bu teknoloji yüzyılında bu sıkıntı yaşanıyorsa söyleyecek söz yok.” diyor.

Tabii ki bu sorunları çözecek olanlar da özel cep telefonu operatörlerinin/şirketlerinin kendileri.

Televizyonlarda boy boy, bol bol  göz alıcı ve cezbedici reklâmlar çok çok güzel. Diyecek bir şey yok. Altyapılarını yaygınlaştırarak vatandaşın iletişim sorununa çare bulacak da, çözecek de yine onlar.

Bu arada Çömlekçi köyüne kadar gidip vatandaşların iletişim derdini dillendirp gündeme taşıyan, haberleştiren.. Bizlere de haberden yararlanma hoşgörüsünü sağlayan yerel haber ajansını buradan tebrik ediyor, teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Çömlekçi köyümüzde yaşanmakta olan iletişim sıkıntısını farklı bir bakış açısıyla ve çözüm gayesiyle dillendirmek istedik.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sağlık ve esenlik içerisinde güzel bir hafta diliyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *