KÜTAV’IN 2024 YILI BÜTÇESİ 250 BİN TL: TURİZM MASTER PLANI İHALE EDİLDİ

221

2024 yılı tahmini bütçesinin 250 bin TL olarak açıklandı KÜTAV’ın Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Vali Musa Işın, Kütahya Turizm Master Planı ihalesinin yapıldığını, çalışmaların Kapadokya Üniversitesi tarafından yürütüleceğini açıkladı.

Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı (KÜTAV) Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda, KÜTAV’ın 2024 yılı tahmini bütçesi 250 bin TL olarak açıklandı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Vali Musa Işın’ın yaptığı KÜTAV’ın Yönetim Kurulu üyeliğine; Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Prof. Dr. Ahmet Tekin, Semra Sarıışık Tozaraydın, Adil Özkan, Kerim Vural, Süleyman Çankaya; Denetleme Kurulu’na Salih Erdoğmuş, Alattin Özekmekçi, Hasan Öncel seçildi.

En az 5 bin yıllık bir geçmişe sahip Kütahya’nın ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade eden Vali Işın, Kütahya’nın zengin tarihine ve kültürel mirasına şu ifadelerle dikkat çekti: “Kütahya; Osmanlı, Germiyan ve Selçuklu medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Şehzadeler şehridir. Hem kuruluş hem kurtuluş şehri olmanın kıvancını yaşıyoruz. Tarih ve sanatla da iç içe olan şehrimiz, coğrafi güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile tanıtım açısından büyük bir potansiyele sahiptir”

AİZANOİ ULUSLARARASI

SİRKÜLASYONA SOKULACAK

DPÜ birlikte yürütülen proje ile Kütahya’dan yetişmiş olan sanatçıların, edebiyatçıların ve devlet adamlarının biyografilerinin hazırlanacağını açıklayan Vali Işın, bilimsel çalışmalar tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Aizanoi Antik Kenti’nin Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım listesine girdiğini ve gelecek sene uluslararası sirkülasyona sokulacağını duyuran Vali Işın, şehri en güzel şekilde hem Türkiye’ye hem dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

‘ŞAİR ALİ PESENDİ’NİN KABRİ

KURUL ONAYINA SUNULDU’

Kabri tespit edilen Kütahyalı şair Ali Pesendi’nin kabrinin KÜTAV tarafından düzenleneceğini bu doğrultuda Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün onayının beklendiğini açıklayan Vali Işın, merhum ressam Ahmet Yakupoğlu’nun heykelinin GÜROK’un destekleriyle Kütahya’ya getirildiğini ve ailesinin belirlediği tarihte açılışının yapılacağını belirtti.

‘KÜTAHYA MÜZESİ EYLÜL AYINDA AÇILACAK’

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansının katkılarıyla projelendirilen Kütahya Turizm Master Planı ihalesinin yapıldığını, çalışmaların Kapadokya Üniversitesi tarafından yürütüleceğini söyleyen Vali Işın, Kütahya Müzesinde çalışmaların sona geldiğini ve müzenin eylül ayında açılacağını duyurdu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *