TASARRUFA UYMAYANA YAPTIRIM UYGULANACAK

163

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında hayata geçirilecek tasarruf tedbirlerinin titizlikle uygulanıp hassasiyetle denetleneceğini ifade eden Vali Musa Işın, tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında ise gerekli yaptırımların uygulanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında, Vali Musa Işın’ın başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde “İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. Vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, şube ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda kamu kaynaklarının daha etkili, ekonomik ve verimli kullanılması için alınacak önlemler görüşüldü.

HASSASİYETLE DENETLENECEK’

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda tüm kurumların tasarruf tedbirlerini titizlikle uygulayacağını belirten Vali Işın, “Kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması amacıyla alınan bu tedbirlerin uygulanması hassasiyetle takip edilecek, denetlenecek ve raporlanacaktır” dedi. Vali Işın, tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında ise gerekli yaptırımların uygulanacağını kaydetti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *