‘GAZZE YANARKEN ELİMİZDEN GELEN BU’ TEK DİLEĞİMİZ SAVAŞIN BİTMESİ

214

Kütahyalılar, Gazze yararına düzenlenen Gazze İçin Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğine yoğun bir katılım gösterdi. Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun, savaşın en kısa sürede bitmesini dilerken Kütahya İHH Başkanı Mustafa Yenipazar, “Gazze yanıyor elimizden gelen bu. Bu şekilde bir bardakta olsa su dökmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği, Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Destekleme Platformu (KÜSİDAP) işbirliği ile Zafer Meydanında “Gazze İçin Uluslararası Öğrenci Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte 14 farklı ülkenin kültürel değerlerinin tanıtıldığını ifade eden Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun, Kütahya’daki diğer STK’lar ile birlikte organize ettikleri etkinliğin esas amacının Gazze yararına destek oluşturabilmek olduğuna dikkat çekti. Kütahyalıların ciddi bir destek verdiğini dile getiren Ceyhun, vatandaşların Gazze yararına kermeste belki de bu zamana kadar belki de hiç tatmadıkları lezzetleri denediğini ifade etti.

BU İNSANLAR NASIL SUÇU OLABİLİR?

Kütahya Uluslararası Öğrenci Derneği, Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Destekleme Platformu (KÜSİDAP) işbirliği ile Gazze yararına Zafer Meydanı’nda düzenlenen “Gazze İçin Uluslararası Öğrenci Buluşması” etkinliğine Kütahyalılar ciddi bir destek verdi.14 farklı ülkenin standının bulunduğu etkinlikte elde edilen gelirin zulüm altındaki Gazze için kullanılacağını ifade eden Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Sebahattin Ceyhun, “Gönül isterdi ki kültürlerin buluştuğu bu etkinlik şenlik havasında geçsin ama içimiz yanıyor. Daha yeni çadırkenti vurup kardeşlerimizi katlettiler, bugün de saldırılarına devam ediyorlar. Bu savaşın en yakın zamanda bitmesini diliyoruz. 16 binin üzerinde çocuk, 10 binden fazla kadının öldürüldü. Bu insanlar nasıl suçu olabilir?” şeklinde konuştu.

Etkinlikten elde edilen gelirin gıda, hijyen malzemesi, temiz su ihtiyacını karşılamak için kullanılacağını belirten Ceyhun, “Uluslararası öğrencilerimiz de Gazze yararına olduğunu söyleyince o kadar heyecanlandılar ki kısa sürede bunları hazırladılar. Hemen ülkelerine ait materyaller yaptılar kendi aralarında organize oldular. Tek dileğimiz savaş bitsin ama şenlikler devam etsin.” Dedi. Kütahyalıların yoğun bir katılım gösterdiğine değinen Ceyhun, KÜSİDAP’ın da stant açtığını ve pek çok STK’nın Gazze yararına satış yaptığını belirtti.

GELİRİ GAZZE’YE GİDECEK

32 STK’nın katıldığı kermese İHH olarak destek verdiklerini belirten Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, stantlarda satılanların gelirini Gazze’ye bağışlayacaklarını ifade etti. Vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Yenipazar, yardımın dışında bilinci diri tutmayı amaçladıklarını vurguladı. Yenipazar, “Şu anda maalesef Gazze yanıyor elimizden gelen bu. Bu şekilde bir bardakta olsa su dökmeye çalışıyoruz. Rabbim inşallah bizlere özgür Filistin’in olduğu günleri yaşamayı nasip edecek. Eminiz, inancımız var ve bu doğrultu da çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

‘10 BİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ VAR’

Ülkemizde ve Kütahya’da ciddi sayıda uluslararası öğrenci potansiyeli bulunduğunu ifade eden Ceyhun, “Kütahya’da 82 ülkeden 4 bini faal, kayıtlı 10 bin öğrenci var. Onlarla bir araya gelerek hem kültürlerini öğrenme hem de kendi kültürümüzü aktarmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu kardeşlerimiz gelecekler burada eğitimlerini tamamlayacaklar. Aynı bizim evlatlarımız yurtdışında eğitim alıyor gibi düşünmek lazım. Onlar bizim kardeşlerimiz; anneleri, babaları burada değil biz yanlarında olmaya çalışıyoruz. Herhangi bir sorunlarında destek olmaya çalışıyoruz. Sadece sorunlarda değil güzel zamanlarında da biz onlara gidiyoruz onlar bize geliyor bir kültürel etkileşime imza atmaya çalışıyoruz. Bu kardeşlerimiz şu anda genç, memleketlerine dönecek ve önemli mevkilere gelecekler. Ve şunu anlatacaklar: “Biz bir zamanlar Kütahya’da öğrencilik yapmıştık bizi kardeşleri gibi gördüler” İleriye doğru oluşabilecek tüm dünya birlikteliğinde en azından bir araya gelebileceğiz. İnanıyorum ki içlerinden belki de devlet başkanları, belki bakanlar çıkacak; ülkemize gelecekler, Kütahya’mızı ziyaret edecekler. O yüzden biz uluslararası öğrencilerimize kardeş muamelesi yapıyoruz”ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE YASA, HUKUK DİNLEMİYORLAR’

Filistin’de yaşanan zulüm karşısında duygularını ifade etmekte dahi zorlandığına dikkat çeken Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, “Bu zulüm 100 yıl önce başladı. Ve yıllardır devam ediyor. Ramazan’da, Kurban’da her daim kardeşlerimize saldırmaya devam ettiler. Hiçbir zaman ara vermediler. Fakat şu anda uzun süre hiç ara vermeden acımasızca insanları katlediyorlar. Artık hiçbir şekilde yasa, hukuk dinlemiyorlar. İçler acısı bir durma geldik. Bütün dünyanın güçleri iktidarları söz sahipleri bu zulme dur diyemiyor. Peki, biz ne yapıyoruz? Bu yaptığımız neye fayda veriyor ya da oradaki yangını durduracak mı? Durmayacak. Ama belki biz bir çocuğun yarasına merhem olabiliriz. Bir annenin boğazından ekmek geçmesine yardımcı olabiliriz. Bir yaşlı için şifa oluruz diye elimizden geleni yapmak zorundayız.” Şeklinde konuştu.

‘NE FAYDASI OLACAK’ DİYE DÜŞÜNMEMEK GEREK’

“Bir yardımın ne faydası olacak, elimden bir şey gelmiyor, yardımlar ulaşamaz ki” gibi düşüncelere kapılmamak gerektiğinin altını çizen Karakaya, “Böyle düşünenler de var. Bence bu çok acı bir şey. Biz İHH Kadın Kolları olarak bu olay başladığından beri tiyatrolar, konserler, kahvaltı programları, kermesler o kadar çok etkinlik düzenlendik ki. Daha 2 gün önce bir gezi düzenledik sırf Gazze’ye yardım gönderebilmek için yaptık. Gecemizi gündüzümüze katıp ne yapabiliriz? Nasıl 5 kuruş kazanıp oraya gönderebiliriz? Bunun acısını yaşıyoruz. Uyuyamıyoruz.”dedi. 5 kuruş,10 kuruş da olsa yardım edebilmenin önemine dikkat çeken Karakaya, insanların yardımsever olduğuna vurgu yaparak herkesin Filistin’in yaralarına merhem olmak adına elinden geleni yaptığını vurguladı.

‘ÜZÜLÜP OTURMAKTANSA ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYI SEÇELİM’

Farkındalığın ve sosyal medyada görünürlüğün önemine dikkat çeken Karakaya, şu ifadeleri kullandı: “Biliyoruz belki zulüm bitmeyecek, bizim yaptığımızda çok büyük bir şey değişmeyebilir. Ama ben bir insan olarak bırakın, Müslümanlığı sadece bir insan olarak vazifemi yapmak zorundayım. Orada yaşayan anneler bebekler çocuklar yaşlılar değerli değil mi? Yaşam hakları yok mu? O insanlar başlarını sokabildiği çadırın içerisinde bir gece ansızın hayatlarını kaybediyorlar. Onlara azıcık su olabilmek su gönderebilmek benim için büyük bir kardır. Hiçbir şey yapmayıp üzülüp oturmaktansa elimizden geleni yapmayı yeğliyorum. İnsanların ayağa kalması lazım. Batıdaki öğrencilere bakıyorsun ayağa kalktılar. Öğretmenleriyle birlikte yaptılar bunu. Yale Üniversitesi, Harvard’ı kazanmış çocuklar orayı kaybetme pahasına eylemlerde bulunuyorlar. Müthiş bir fedakârlık bu. İnsanların vicdanı ayağa kalktı ama o zalim Siyonistleri kimse durduramıyor.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *