5 BİN ÇOCUK 1. ÇOCUK ŞENLİĞİNE KATILDI ‘ÇOCUKLAR MUTLU OLMAYI HAK EDİYOR’

190

DPÜ Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliğine katılan 5 bin çocuklar bilim ve sanatla eğlendi. 13 ayrı atölyenin hazırlandığı çok yönlü etkinlik alanlarda çocuklar gönüllerince vakit geçirdi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, dünyanın her yerinde çocukların mutlu olmayı hak ettiğine vurgu yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, yaklaşık 5 bin çocuğun katılımıyla düzenlenen 1. Çocuk Şenliği etkinliğine ev sahipliği yaptı. Şenliğe Kütahya Vali Vekili Aydın Börü, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Eğitim Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit katıldı.

Çocuklar, Fen ve Deney, Drama, Oyunlarla Matematik, Matematik Tarihinde Yolculuk, Yaratıcı Kalemler İş Başında, Duygularımızla Dinliyoruz, Okuma ve Yazmaya Hazırlanıyorum, Sanat, Kelimelerle İngilizce Öğreniyorum, Ritim ve Dans, Arkeolojiyle Öğreniyorum, İletişim Oyunları ve Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi olmak üzere çocuklar için 13 ayrı atölyenin hazırlandığı etkinlik alanında gün boyunca gönüllerince eğlendiler. Çocuklar ayrıca Simav MYO akademisyeni Öğr. Gör. Dr. Kudret Armağan’ın yürütücülüğünde sürdürülen Motivasyon Tırı’nda da çok sayıda etkinliğe katıldı.

ALT YAPISI DOLU ÇALIŞMALAR HAZIRLANDI

Etkinliğin amacının eğlenceden ziyade, rengârenk atölyelerin, etkinliklerin çocuklarda bırakacağı güzel ve alt yapısı dolu çalışmalar olduğunu belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, “Öğretmenlik mesleği koşul fark etmeksizin bu ülkenin geleceğini teşkil eden çocuklarımızın huzurlu, bilgili, geleceğe inanan ve kaygılardan uzak bir şekilde geliştiren nesillerin varlığının korunmasına adanmış bir meslektir. Biliyorsunuz İsrail, insan haklarını tüm dünyanın gözleri önünde çiğnemeye devam ediyor, adeta soykırıma çevirdiği hukuksuzluğun bir an önce son bulması ve Filistin halkının özgürlüğüne kavuşması için de buradan iyi dilek ve dualarımızı gönderiyoruz. Bu vesileyle Filistin çocukları için beyaz balonlar uçuruyoruz. Çünkü çocuklar üzülmeyi değil hep mutlu olmayı hak ediyorlar” dedi.

DPÜ olarak bütün öğrenci etkinliklerine büyük önem verdiklerine değinen Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, her fakültenin başarılı çalışmalar yaptığını Eğitim Fakültesinin de bu çalışmaların öncüsü olduğunu gösterdiğini belirtti.

ÖĞRETMENLER TOPLUMUN YOL GÖSTERİCİSİ

Öğretmenlerin toplumların yol göstericileri olduğunu belirten Vali Vekili Aydın Börü, şunları kaydetti: “Bizim aslında toplumumuzu inşa eden gerçek liderlerimiz öğretmenlerimizdir. Çünkü öğretmenlerimiz bizlere kılavuzluk ediyorlar. Hepimizin ilk rol modeli öğretmenlerimizdi. Çocukların gelişmesinde ve olgunlaşmasında en büyük katkı sunanlar öğretmenleridir. Öğretmen adaylarımız mezun olduktan ve ülkemizin, belki de dünyanın farklı bölgelerinde görev aldıklarında bir insan yetiştirmenin mutluluğunu yaşayacaklar”

5 BİN ÇOCUK DOYASIYA EĞLENDİ

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri alandaki tüm stantları tek tek ziyaret etti, öğretmen adayı öğrencilerimizin hazırladığı oyunlara katıldı. 1. Çocuk Şenliği için kurulan sahnede, gün boyunca Halk Müziği Çocuk Korosu Konseri, DarbuKütahya, ‘Şenliğimde Ne Var?’ ve Kangoo Jump gösterileri, ‘Ne Günlere Kaldık’ tiyatro oyunu, Müzik Topluluğu konseri, Harmandalı gösterisi sahnelendi. Etkinlik, çocuk şarkılarının söylenmesinin ardından sona erdi.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *