‘EMEKLİLERİN ÜMİDİ CHP İKTİDARINDA’

242

Kütahya’da mevcut şartlar altında 10-15 bin TL’ye geçinmeye çalışan çok sayıda emekli olduğunu belirten CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Ankara’da düzenlenen Büyük Emekli Mitingi’nde emeklinin ümidini CHP iktidarına bağladığını gördüklerini dile getirdi. Yenikaya, mitinglerin mağduriyet yaşayan her kesim için yapılacağını da açıkladı.

‘HAKLARININ SAVUNULMASI

VATADAŞA UMUT VERİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara’da düzenlediği Büyük Emekli Mitingi’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce emekli Tandoğan Meydanı’nda buluştu. CHP Kütahya teşkilatı olarak mitinge katıldıklarını ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, “Kütahya’dan iki otobüs, üç minibüs, toplam 150 kişi Büyük Emekli Mitingi’ne katılım sağladık”şeklinde konuştu. Emeklilerin şu an yaşadığı en büyük duygunun umutsuzluk olduğunu ifade eden Yenikaya, “Özgür başkanımızla beraber umutları canlandı. Çünkü yaşadıkları sorunların konuşulması haklarının savunulması çok güzel bir duygu. En azından geleceğe dair umutları yeşeriyor vatandaşlarımızın bu tür mücadelelerle Her şeyden önce bir mücadele verilmiş olması onları mutlu etti. İleri dönük vatandaşımız umutlu ama mevcut hükümetten pek fazla beklentileri olduğunu zannetmiyorum”dedi.  Yenikaya, Kütahya’dan mitinge katılan 150 emeklinin haklarını arayabilme fırsatı bulduğu için Ankara’dan mutlu döndüğünü belirtti.

Miting gayet olumlu geçtiğini CHP Genel Başkanı Tamer Yenikaya’nın verdiği mesajların umut olduğunu dile getiren Yenikaya, “Genel Başkan CHP iktidarında emeklilerin mağdur edilmeyeceği yönünde mesajlarını çok net verdi. Mevcut iktidara yönelik mesajları oldu”dedi. Emeklinin bu şartlar altında 10-15 bin TL ile geçinmesinin çok zor olduğuna değinen Yenikaya, büyük bir çoğunluğu bu ücretlerin arasına sıkışmış vatandaşların yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı.

‘KÜTAHYA’DA BU MAAŞLARLA GEÇİNMEYE ÇALIŞAN ÇOK EMEKLİ VAR’

“Bu vatandaşlarımızın arasında 10 bin liradan daha aşağıda alanlar var. Eşi vefat etmiş, eşinin emekli maaşını alıyor, bir kısmı kesiliyor bu paranın 7- 8 bin lira alıyorlar. Onların durumu daha da vahim”şeklinde konuşan Yenikaya, Kütahya’da bu maaşlarla geçinmeye çalışan çok sayıda emekli bulunduğunu ifade etti. Genel Başkan Özel’in emekli astsubaylara dair de önemli mesajlar verdiğini dile getiren Yenikaya, “Uzman çavuş, askeriyeden emekli olmuş, staj mağdurları gibi hak kaybı olan tüm kesimlere dair mesajlar verildi. Onun için emekliler ümidini CHP iktidarına bağlamış durumdalar”ifadelerini kullandı.

‘MAĞDUR HER KESİM İÇİN

MİTİNGLER SÜRECEK’

Mitinglerin devam edeceğini söyleyen Yenikaya, “Belki Ankara dışında bir başka şehirde de yine emekli mitingi olabilir. Gençlere yönelik, atanamayan öğretmenlere yönelik bir miting olabilir. Mağduriyet yaşayan her vatandaşımız için birlik olunacak, bir araya gelinecek. Bunun için adımlar atılacak sesimizi, vatandaşımızın seslerini duyurmaya devam edeceğiz” dedi. Bu sorunları mevcut iktidarın çözemeyeceğinin artık aşikar olduğunu savunan Yenikaya, 2028 Genel Seçimlerinden spnra bu sorunları CHP’nin çözeceğine değindi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *