SİVİLLERİN SON SIĞINAĞINA ACIMASIZ SALDIRI ‘BÖLGEDEN GELEN HER HABER KÖTÜ’

266

İsrail Filistin’de sivillerin son sığınağı olan Refah’a saldırması üzerine açıklamada bulunan Filistinli Muhammed Ziya Afifi, Kütahya’da okuyan Filistinli öğrencilerin acılarını hafifletmek için çaba gösterdiklerini ancak ne yazık ki bölgeden ölüm, zorunlu göç ve yaşanan acılar dışında haber alamadıklarını belirtti.

Filistin’in yaşadığı İsrail zulmü, her türlü evrensel değeri ayaklar altına alıyor. İsrail’in son olarak sivillerin sığındığı Refah bölgesine saldırması vicdan sahibi her insanın yüreğini yaktı. Kütahya’da yaşayan Filistinli Muhammed Ziya Afifi, İsrail zulmünün boyutlarını gözler önüne serdi.  Ailesinin Gazze’de yaşadığını ifade eden Afifi, 3 hafta önce 5 yeğenini, son saldırılarda akrabalarından 9 kişiyi daha kaybettiğini belirtti. Gelen haberler kötü olduğunu dile getiren Afifi, uzun zamandır umut verici, barışa dair en ufak bir haber alamadıklarının altını çizdi.

‘KÜTAHYA’DA OKUYORDU

BABASI ŞEHİT OLDU’

Yakınlarının hayatını kaybettiğini, tehcir edildiğini, evlerini terk etmeye, mahallerini boşaltmaya zorlandığını dile getiren Afifi, “Biz yıllardır aynı şekilde yaşıyoruz, maalesef her gün diken üstündeyiz. Daha bugün Kütahya’da okuyan Filistinli bir öğrencimizin babasını şehit olduğunu öğrendik. Maalesef kötü haberler gelmeye devam diyor” Şeklinde konuştu.

‘ACILARINI HAFİFLETMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ’

Filistin için Kütahya’da yaşayan Filistinliler için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Afifi, “Kütahya’daki Filistinli öğrencilerimize kol kanata germeye çalışıyoruz. Yardım etkinlikleri düzenliyoruz. Öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz çünkü pek çoğu ailelerini kaybetti ve maddi manevi destek olacak kimseleri kalmadı. Onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Toplantılar düzenleyerek motivasyonlarını yüksek tutmaya çalışıyoruz. Şehit düşen öğrencilerin aileleri için taziye ziyaretleri düzenliyoruz. Camilerde gıyabi de olsa cenaze namazlarını kılmaya çalışıyoruz. Bir nebze acılarını hafifletmek için uğraşıyoruz.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *