ESNAF SON DOKUNUŞU SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

200

Hacı Hıfzı Emer Caddesi Yayalaştırma Uygulamasının bir an önce tamamlanması bekleyen bölge esnafı, ışıklandırmanın yetersiz kaldığını, peyzajı tamamlanmadığı için toz ve topraktan etkilendiklerini belirterek caddenin son dokunuşlarının bir an önce yapılması istedi.

CADDE KARANLIKTA KALDI

Hacı Hıfzı Emer Caddesi Yayalaştırma Uygulamasında çalışmalar 8 aydır devam ediyor. Proje son halini almadan yerel seçim atlatılırken bölge esnafı, projenin tamamlanması için sabırsızlanıyor. Caddede uzun zamandır bir değişiklik olmadığını dile getiren İpek Çiçekçilik İşletme Sahibi Atacan Özoruç, yabancı müşterinin ayağının kesildiğini, müşterinin park edecek yer yok diye yüzde 70 oranında azaldığını belirtti. Işıklandırma yapılmadığı için caddenin karanlıkta kaldığına dikkat çeken Özoruç, bakım yapılmadığı için toz ve toprağın hem görüntü kirliliğine neden olduğunu ve hem de dükkânlara girdiğini vurguladı.

Caddenin trafiğe tamamen kapatılması gerektiğini ifade eden Ege Umut Turizm Seyahat Acentesi İşletmecisi Mehmet Sağlam, “Bence tamamen kapansa daha iyi olurdu. Işıklandırma da olması lazım. Bittiğinde güzel olacağına inanıyorum. Yürüyüş için, vakit geçirmek için güzel bir alan olacak”şeklinde konuştu.

‘MAL İNDİRİRKEN HIZLI HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR’

Parça parça tamamlanan caddenin şu an çok dağınık gözüktüğünü belirten Köroğlu Tobacco İşletmecisi Merve Nur Köroğlu, “Biz mal indirirken acil bir işimiz olduğunda çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Çok kısa bir süre önce sadece banklar konuldu. Onun dışında bir çalışma görünmüyor”dedi.

‘ESKİ BELEDİYE BİTİREBİLİR

YENİ BELEDİYE YAPABİLİRDİ’

Kıyafet satışı yaptığı için işlerinin çok etkilenmediğini dile getiren Black Store Mağazası İşletme Sahibi Murat Usta, şu ifadeleri kullandı: “Aslında çok bir şey kalmadı. Çok basit bir işlemi kaldı peyzajın da bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum. Eski belediye burayı komple bitirebilirdi yeni belediyede bu sürede yapabilirdi. Keşke bir şehir mobilyası yeşillendirme yapılsa da bir an önce de insanlar, aileler gelip burada vakit geçirmeye başlasa”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *