‘HEM ÇEVRECİ HEM DE SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKNOLOJİLERE ODAKLANACAĞIZ’ DPÜ’NÜN ENERJİSİ HİÇ BİTMİYOR

287

DPÜ, enerji alanında yaptığı öncü çalışmalarla ön plana çıkıyor. Mühendislik Fakültesindeki fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda önemli araştırmaların takipçisi olduğunu belirten Rektör Kızıltoprak, “DPÜ ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanması için hem çevreci hem de sürdürülebilir teknolojilere odaklanmaya devam edecek” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülmekte olan çalışmalar arasında enerji alanında yapılan çalışmalar dikkat çekiyor. Enerji alanında yürüttüğü öncü çalışmalarla öne çıkan Mühendislik Fakültesi, fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda önemli araştırmalara da imza atıyor. Fakülte, akademisyenleriyle jeotermal enerjiden güneş enerjisine, rüzgâr enerjisinden nükleer enerjiye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.

Fakülteden yapılan yazılı açıklamada yapılan araştırmalar arasında jeotermal enerji, güneş enerjisi, ısı pompaları, nükleer enerji, rüzgâr enerjisi gibi konular ön planda bulunduğu, doğalgaz, kömür, gazhidrat, yakıt pili teknolojileri, hidrojen ve yakıt pilleri gibi ileri teknoloji alanlarının da araştırma kapsamında yer aldığı ve bu alanların sanayi ve ulaştırma sektörlerinde enerji verimliliğine yönelik önemli çözümler sunduğu kaydedildi.

Söz konusu alanda 44 akademik makale, 50 bildiri ve 20 proje ile somut sonuçlar elde eden ve yenilikçi çözümleriyle dikkat çeken Mühendislik Fakültesi bu başarılarla birlikte, enerji alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir merkez hâline gelme hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

‘YAKINDAN TAKİP EDİYORUM’

Mühendislik Fakültesinin söz konusu alanlardaki çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Mühendislik Fakültemizde yakın gelecekte çok daha fazla tercih edilecek enerji türlerini merkeze alan çok sayıda proje gerçekleştiriliyor. Bu projelerle beraber Üniversite – Sanayi İş Birliği projeleri konusunda da çok fazla çalışma gerçekleştirdik. Üniversitemiz başta Kütahya olmak üzere hem bölgenin hem de ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanması için hem çevreci hem de sürdürülebilir teknolojilere odaklanmaya devam edecek.”şeklinde konuştu.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *