LGS SINAVINDA 5BİN 900 ÖĞRENCİ TER DÖKECEK TÜM OKULLAR SINAVA HAZIR

185

Yarın saat 9.30’da başlayacak LGS sınavında 5bin 900 öğrenci ter dökecek. Sınav öncesi okullarda tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, öğrencilere bugün sınava girecekleri okulları ziyaret etmelerini tavsiye etti.

TÜM İLÇELERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

1milyonu aşkın öğrenci hayallerindeki lisenin kapılarını aralamak için yarın Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda ter dökecek. Sınav öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, sınavın merkez ilçede 12 okulda ve tüm ilçelerde gerçekleştirileceğini açıkladı.

5bin 900 öğrencinin sınava gireceğini ifade eden Hasan Başyiğit, okullarda Cuma öğleden sonra son hazırlıkların tamamlandığı toplantılar yapıldığını belirtti. Tüm okullarımızı bugün itibariyle sınava hazır hale getirildiğinin altını çizen Başyiğit, 12 okulun da ulaşımı kolay, bilinen okullar olduğunu belirtti.

SORULAR GÜVENLİK ALTINDA

Tedbirleri alarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayan Başyiğit, “Sorularımız Milli Eğitim Müdürlüğünde emniyetin görevlendirdiği yetkililer tarafından koruma altında. Pazar sabahı sınavdan önce soru kitapçıkları güvenlik güçlerimizin eşliğinde kuryelerle yola çıkıyor.” Şeklinde konuştu. Özel öğrenciler, özel durumu olan öğrenciler için de tedbirlerin tamamlandığını belirten Başyiğit, görevlendirmeleri yaptıklarını; okullarında da öğretmenlerin de sınava hazır olduğunu ifade etti.

Sınavda istediğini yapamayan öğrenci olursa başarı umutlarını kaybetmemesi gerektiğine vurgu yapana Başyiğit, “Biz LGS sınavlarıyla öğrencilerimiz yaklaşık yüzde 10’unu sınavla öğrenci alan okullara yönlendiriyoruz. Diğer öğrencilerimiz için Anadolu liselerimiz, Meslek Liselerimiz, İmam Hatip Liselerimizde yeterli kontenjanlarımız var. Üzülmeyi gerektirecek bir durum yok. Okullarımız öğrencilerimizin hizmetinde. Bu bir sınavdır kötü geçmesi durumda tereddüt edecek bir durum yok çalışmaya devam ettiğiniz takdirde ulaşamayacağınız hayal yok.” şeklinde konuştu.

‘OKULLARINI ZİYARET ETMEKTE FAYDA VAR’

Öğrencilerin bugün sınava girecekleri okulları ziyaret etmesinde fayda olduğuna dikkat çeken Başyiğit, tüm öğrencilere başarılar diledi. Birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu 11.30’da başlayacak LGS sonuçları ise, 28 Haziran tarihinde açıklanacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *