‘ADLİ KAMPÜS HALİNE GELSİN’

212

Bölünmüş adliye sorununun sona ermesi için Yeni Adalet Sarayının yanına ek bir bina yapılması gerektiğini ifade eden Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Hukuk mahkemeleri hatta idare mahkemesinin de oraya toplanmasını ve alanın bir adli kampüs haline getirilmesini arzu ediyoruz” dedi. Sunay, ring hattı taleplerine dair de konuştu.

2022 yılı Temmuz ayında temeli atılan Kütahya Adalet Sarayı inşaatında son aşamaya gelindi. 7Bin metrekarede yükselen 25bin metrekare kapalı alanı ile 16 duruşma salonu ile Yeni Adliye Sarayının inşaatında yüzde 80’e ulaşıldı. Geçtiğimiz hafta içinde inşaatın 20 Ekim 2024 olarak belirlenen teslim tarihine yetişeceği beklenirken Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, yeni adliye binasının bir adalet kampüsüne dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

‘EK BİNA YAPILMASINI ARZU EDİYORUZ’

Bölünmüş adliye problemlerinin maalesef devam ettiğini dile getiren Av. Edip İlkay Sunay, yeni yapılan adliyenin yanına bir ek bina daha yapılmasını istediklerini vurguladı. Hukuk mahkemeleri hatta idare mahkemesinin de oraya toplanmasını arzu ettiklerini dile getiren Sunay, alanın bir adli kampüs haline getirilmesini istediklerini belirtti.

RİNG HATTI TALEBİ DEVAM EDİYOR

Baro Başkalığı seçim vaatleri adliyeler arasında yer alan ring projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Sunay, yeni yapılacak adliye için ring hattı taleplerinin devam ettiğine değindi. Ring hattını oluşturmanın şu anda oldukça maliyetli olduğunu dile getiren Sunay, “Şu an Yeni Adliye’de henüz planlama yapılmadı. Hangi mahkemeler orada olacak şu an için belli değil. Dolayısıyla bununla ilgili çalışmaları biz adliye çehresi belli olduktan sonra artık ilimizin belediyesi ile valilik ile oturup bir istişare dahilinde bir noktaya getirmeye çalışacağız. Ama şu anda maalesef şu anda henüz netleşmiş bir durum ortada yok.” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *