ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATILDI

168

DPÜ Engelsiz Öğrenci Birimi tarafından düzenlenen 2. Engelsiz Hayat Çalıştayı ve Engelsiz Hobi Atölyesi sergi açılışında eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşım olmak üzere 4 çalışma grubunda zorluklar ve çözüm önerileri ele alındı. Çalıştayda hazırlanacak sonuç raporu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletilecek.

Bedesten’de düzenlenen çalıştaya Kütahya Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Cenker, Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Zeytinoğlu, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Arif Kolay ve Doç. Dr. Erdal Aday, Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç, Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Keziban Çolak, engelli dernek başkanları, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

RAPOR BAKANLIĞA İLETİLECEK

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç’ın gerçekleştirdiği çalıştayda eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşım olmak üzere 4 çalışma grubunda zorluklar ve çözüm önerileri ele alındı. Çalıştayda engelli derneklerinin başkanları konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca çalıştay gruplarında engelli sorunlarının çözüm önerileri görüşüldü ve değerlendirildi. Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği Başkanı Nimet Sarıkaya, Şizofren Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizler Derneği Başkanı Hasan Ünal, Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Başkanı Ümran Öztürk, Altı Nokta Körler Derneği Başkan Yardımcısı Yasin Sapancılar, Kütahya Özel Eğitim ve Down Sendromlular Derneği Başkanı Mestan Koca, MS Derneği Üyesi Hasan Keskin’in konuşma yaptığı çalıştayda hazırlanacak sonuç raporunun, paydaşlar kurumlar nezdinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletilmesi kararı alındı. 

‘HER KURUMUN KATKISI ÇOK DEĞERLİ’

Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç konuşmasında, “Engelli bireylerin yaşadığı zorluklar değerlendirilerek daha fazla farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen çalıştaya her kurumun katkısı çok değerli, birlikte daha kapsayıcı bir gelecek için çözümler geliştirme konusunda da bu çalıştayın bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi ve katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Çalıştayın sonunda Yazar ve Şair İsa Kahraman ‘Engelliliği En Güzel Tarif Eden Şiir’ini sundu. Ardından Engelsiz Hobi Atölyesi’nde Usta Eğitmen Hikmet Yılmaz’ın desteği ile öğrenciler tarafından yapılan eserler ile düzenlenen sergi gezildi.

Düzenlenen etkinliklerle ilgili bir tebrik ve teşekkür mesajı yayımlayan Rektö Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, engelsiz bireylerle ilgili çalışmalarıyla önceden beri Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biridir. Düzenlenen 2. Engelsiz Hayat Çalıştayı ve Engelsiz Hobi Atölyesi Sergisi’ne emek veren tüm çalışma arkadaşlarımı ve paydaşlarımızı kutluyorum” dedi.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *