‘ŞEHRİN TANINIRLIĞINA KATKI SAĞLAYACAK’

179

İstanbul Lale Müzesi’nde düzenlenen “Lale ve Çininin Dansı” sergisini ziyaret eden Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Çininin ve lalenin geldiği konumun Kütahyamızın bilinirliğini güçlendirmesine katkısı çok yüksektir. Sergideki eserlerin şehrimizin bilinirliğini ve kültürel mirasını güçlendirmede büyük bir katkı sağladığına inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, ünlü Çini Sanatçısı İsmail Yiğit tarafından İstanbul Lale Müzesi’nde düzenlenen “Lale ve Çininin Dansı” sergisini ziyaret etti. Sergide, toplamda 550 farklı eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bu eserler arasında 250 adet 16. yüzyıl İznik çinilerinin replikaları, 41 adet lale ve sakura çiçeklerinden oluşan çini eserleri ve İsmail Yiğit’in özgün çalışmaları yer aldı.

‘KÜTAHYA’NIN ÇİNİ SANATINDAKİ ÖNEMİNİ VURGULUYOR’

İsmail Yiğit, 41 yıllık sanat hayatı boyunca geliştirdiği yetkinliği ve özgün tarzı ile büyük takdir topladı. Sergide yer alan her bir eser, ziyaretçiler tarafından hayranlıkla incelendi. Sergiyi gezerken eserleri detaylı bir şekilde inceleyen ve İsmail Yiğit’in sanata olan katkılarını takdirle karşılayan. Başkan Kahveci, Sergideki eserlerin, özellikle Kütahya’nın çini sanatındaki önemini vurguladığını belirtti.

Başkan Kahveci, “Şehrimizin önde gelen çini sanatçılarından İsmail Yiğit tarafından düzenlenen sergideki eserlerin her birinde gördüğümüz emek ve sanatın, şehrimizin bilinirliğini ve kültürel mirasını güçlendirmede büyük bir katkı sağladığına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Başkan Kahveci sergi anı defterine ise şu satırları not düştü, “Sayın İsmail Yiğit’in İstanbul Lale Müzesi’ndeki 550 eserine ait koleksiyonun sergilenmesi ile ilgili çalışmayı gözlemlediğimde, çininin ve lalenin geldiği konumun Kütahyamızın bilinirliğini güçlendirmesine katkısı çok yüksektir. Değerli sanatçımıza en kalbi şükranlarımla”.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *