ATEŞ SADECE DÜŞTÜĞÜ YERİ Mİ YAKAR ?

238

Türkiye bulunduğu coğrafya itibariyle gündemi çok yoğun önemli bir ülke.

Televizyonların ana haber bültenleri, tartışma programları.. Gazetelerin manşetleri insanın içini daraltırken.. Ve.. Yine gündüz programları ve üçüncü sayfa haberleriyle içimiz kararıyor.

☆☆

Aslında bu haftaki yazı konumuz  yaklaşan Kurban Bayramı idi. Nasip bir dahaki sefere inşaallah.

Yaz aylarının başlangıcı Haziran ayına henüz girdiğimiz şu günlerde Manisa, Aydın ve İzmir’ den gelen orman yangını haberleriyle bu yaz da, maalesef, ağız tadıyla geçmeyeceğe benziyor.

Yazla birlikte “start” almış gibi 3 ilimizde aynı zamana çıkan yangınlarla yine moralimiz bozuk.

Manisa’ nın Alaşehir ilçesine bağlı İsmail bey mahallesinde tarım alanında başlayıp yerleşim bölgesine kadar ulaşan ve tedbir amaçlı Uşak-İzmir tren seferlerinin de durmasına sebep olan yangın…

Aydın Efeler ilçesi Doğan mahallesinde çıkan yangında 50 dönümlük Zeytinlik alanın yandığı ve 2 şüphelinin göz altına alındığı yangın..

Ve.. İzmir Foça ilçesi Fevzi Çakmak mahallesindeki çöplükte başlayıp makilik alana sıçrayan ve 120 dönüm makiliğin telef olduğu yangın.

Bu yangınlar gerçekten masum yangınlar mıdır, şüpheli midir ? Bilmiyoruz.

☆☆

İkide bir bu konuyu niye gündeme taşıyoruz?

Değerli dostlar, Türkiye her zaman ifade ettiğimiz gibi orman zengini bir ülke değil. Ama dünya âlemi kıskandıracak güzellikte zengin ormanlarımız var. Burada tek tek sayacak değiliz. Biliniyor.  Bulunduğumuz coğrafya itibariyle %75 orman varlığına sahip olmamız gerekiyor iken elimizde kala kala %28-29 orman varlığıkalmış. Konunun uzmanları, ilgilileri daha iyi bilir. Avrupa’nın bile orman varlığı %43.

Gelelim esas önemli noktaya, Kütahya özeline. Nasipli/kısmetli bir ilde yaşıyoruz. Çok şükür. Cenâb-ı Allah ne güzellikler vermiş.. Zira, il olarak, orman varlığımız %54. Ülke genelinin iki katı.. Avrupa’ nın oldukça üzerinde.

Bizler böyle bir nimetin kıymetini biliyor muyuz ?  Şahsen emin değilim. Lâkin bilmek ve ona göre davranmak zorundayız. Boynumuzun da borcudur.

☆☆

Bu yangınlarda ;

Sadece ormanlarımız yanmıyor..

Hayatını topraktan çıkartan insanımızın.. Gençlerimizin umutları..

Büyüklerimizin ve geçmişin hatıraları..

Güzel ülkemizin geleceği yanıyor.

Bu itibarla mevzu 85 milyon hepimizin meselesi.

Geçmiş olsun Manisa, Aydın İzmir..

Sağlık ve esenlik içerisinde güzel bir hafta diliyorum.

                       _____




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *