‘DEMOKRASİYE DÖNÜŞ GEREK’

190

Yerel seçimlerin ardından 2028’deki Genel Seçimler için çalışmaya başladıklarını ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Türkiye’de şu an her kararın bir kişinin tasarrufu ile alındığını bunun tek çözümünün ise demokrasiye dönüşten geçtiğiniz vurguladı. Yenikaya, tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazete aboneliklerini iptal edilmesi kararını da eleştirdi.   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya ve CHP İl Genel Meclisi üyeleri Ali Soycan, Erdal Çetin, Ercan Tekdemir Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları katıldı.

‘2028’DE İKTİDAR OLACAĞIZ’

Zorlu bir seçim maratonunun geride kaldığını belirten Tamer Yenikaya, “Dinlenmeye fırsat olmadan çalışıyoruz. Genel merkezde toplantılarımız oluyor, danışma kurullarını başlattık, kadın kollarımızı kongreleri başladı. Gençlik Kolları da peşi sırada gelecek. 31 Mart itibariyle 2028 genel seçimlerine hazırlanmaya başladık.” Dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kütahya ziyaretinde “2028’e hep birlikte hazırlanacağız ve iktidar olacağız” dediğini dile getiren Yenikaya, “Şu anda Türkiye’de her şey bir kişinin tasarrufuna kalıyor, meclis sadece kanun yaparken var, tek adam ne derse o oluyor. Bu yüzden hızla demokrasiye dönmek gerekiyor. Hızla parlamenter sisteme dönmek gerekiyor. Bunu da yaparsa CHP yapar. Allah nasip ederse 2028’de CHP iktidar olacak.” Şeklinde konuştu.

‘TEDBİRLER BELEDİYELERİ

ÇALIŞAMAZ HALE GETİRİYOR’

Tasarruf tedbirleri ile belediyelerin çalışamaz konuma getirilmek istendiğine dikkat çeken Yenikaya, “Dün iki belediyenin daha eklenmesiyle Türkiye’de 411 belediye CHP yönetimde. Ancak alınan tasarruf tedbirleri ile belediyelerin elini, kolunu bağlanıyor. Bunun aşılması gerekiyor. Belediyeler hizmet yeri. Tasarruf tedbirleri belediyelerin hizmet etmesine engel olmamalı. Tasarruf saraydan başlamalı. Tasarruf oradan başlarsa halk tasarruf tedbirlerine tüm fertleri ile katılır. Yukarısı lüks içinde yaşarken tabana tedbir uygulamak doğru bir şey değildir.” İfadelerini kullandı.

Yerel gazete aboneliklerinin iptali konusuna da değinen Yenikaya, yerel basının hayata kalabilmesi için kurumların aboneliklerine devam etmesinin şart olduğun vurguladı. Yenikaya, Yerel basının hayatta kalması için aboneliklere dair kararın bir an önce düzetilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Tasarruf tedbirlerinin iktidarın kendisinden olmayan tüm belediyeleri çalıştırmama genelgesi olduğunu belirten İl Genel Meclisi Üyesi Ali Soycan, yerel basının tedbirlere dahil edilmesinin belediyelerde yapılan hizmetlerin halka hizmetlerin anlatılmasının önüne geçmek olduğunu belirtti.

‘ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’

Ziyaret için heyete teşekkürlerini sunan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, abonelik iptallerinin yerel basın açısından zorlayıcı olduğuna değinerek “Konfederasyon olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kamudaki tasarruf tedbirleri olmalı ama yerel basın öldürülmemeli inşallah bu karar düzeltilir.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *