‘TÜRKİYE VE ÖZBEKİSTAN KIYAMETE KADAR VAR OLACAK’

1030

“Türkiye – Özbekistan Stratejik İlişkileri” başlıklı panelde konuşan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Özbekistan ile Türkiye,tarihi, kültürü,dili,dini,canı ve kanı bir olan tek millet,kıyamete kadar da var olacak iki  devlettir.” Şeklinde konuştu.

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği ile EkoAvrasya Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye – Özbekistan Stratejik İlişkileri” başlıklı panel Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmalarında “Türkiye- Özbekistan Stratejik İlişkileri” panelinin hayırlara vesile olmasını dileyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Özbekistan ile Türkiye,tarihi, kültürü,dili,dini,canı ve kanı bir olan tek millet,kıyamete kadar da var olacak iki  devlettir.”

“Orta Asya’nın en büyük devleti,Ata yurdumuz ve medeniyet beşiğimiz  Özbekistan ile Türkiye’nin ilişkileri; iki ülkenin yüksek vizyonlu kardeş cumhurbaşkanlarının olurları ile 2017 de stratejik ortaklık seviyesine çıkartılmıştır. Özbekistan aynı zamanda 2019 da Türk Devletleri Teşkilatı üyesi olmuştur.

Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3.Toplantısını yapacak olan iki ülke, kardeşlik temelinde,kazan kazan ilkesiyle işbirliklerinin  her alanda artırmaya, büyütmeye ve geliştirmeye büyük önem vermektedirler.”

Sözlerime son verirken,7 Ekim’den bu güne, Gazze ve Refah’ta çocuklara ve sivillere yapılan soykırımı,failleri ve yandaşları ile birlikte lanetle, nefretle kınıyor,tüm insanlık için barışın,adaletin,refahın, hakim olduğu, ekosistemin korunduğu bir dünya diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Açılış konuşmaların ardından “Türkiye-Özbekistan Stratejik İlişkileri/Çok Boyutlu Gelecek Perspektifi” isimli Panel gerçekleştirildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *