BELEDİYE KÜTAHYASPOR’DA KONGRE TARİHİ GELDİ ÇATTI: YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

239

Bugün saat 18.00’da gerçekleştirilecek Belediye Kütahyaspor Olağanüstü Kongresinde kulübün yeni başkanı ve yönetim kurulu belirlenecek. Mevcut Başkan Osman Altınkaya’nın yeniden aday olacağına dair söylentiler ve Kütahya Belediyesinin takıma desteğinin devam edip etmeyeceği kongrede alınan kararlarla netlik kazanacak.

YENİ BİR DÖNEMİN İLK ADIMI

2023-2024 sezonunda 2.Lig’in kapısından dönen Belediye Kütahyaspor bugün kongreye gidiyor. Özellikle play off maçlarında şehrin önde gelen isimleriyle bütünleştiren Belediye Kütahyaspor Olağanüstü Kongresinde yeni bir dönemin ilk adımı atılacak.

Kongre bugün saat 18.00’da Belediye Konferans Salonu’nda yapılacak. Kongrede yoklamanın ardından divan heyeti seçilecek. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayacak kongrede gelir gider durumu, yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunması, raporların ibrası, tüzük değişikliği, organların seçimi, dilek ve temenniler ile sona erecek.

Kongrede geçmiş dönemde yapılan faaliyetler kamuoyuna duyurulacak ayrıca Kulübün mali durumu da ortaya çıkacak. Açıklanan son verilere göre kulübün afaki bir borcu bulunmadığı tahmin ediliyor.

BAŞKANLIK İÇİN İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Kongrede Belediye Kütahyaspor’un yeni başkanı ve yönetim kurulu belirlenecek. Kulüp Başkanlığı için mevcut Başkan Osman Altınkaya’nın yeniden aday olacağı düşünülürken taraftar ve kamuoyu arasında başkan adaylığı için Belediye Meclis Üyesi Zafer Bintepe’nin ismi de geçiyor.

Yönetim kurulunun da netleşeceği kongre öncesi gelen kulis bilgilerine göre yönetim kurulunda iş dünyasından daha çok isim yer alacak. Sporla iç içe isimlerin ağırlık kazanmasının beklendiği yönetim kurulunun geçen senelerden farklı olarak uzmanlık bölümlerine ayrılarak takıma daha fazla katkı vermeleri sağlanacak.

BAŞKAN KAHVECİ’DEN

DESTEĞE DEVAM SİNYALİ

Kongre öncesi en merak edilen konulardan biri de Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin takıma destek vermeye devam edip etmeyeceği. Başkan Kahveci ile gerekli görüşmenin yapıldığı Belediyenin yeni sezonda da takıma destek vereceği gelen bilgiler arasında. Ancak son durum kongrede netleşecek. Kongrede alınan kararlarla kulüp isminde “Belediye” ibaresinin durup durmayacağı da kesinlik kazanacak.  

Kongre sonrasında ise yeni yönetimin göreve başlayıp önce iç, sonra dış transfere yönelmesi bekleniyor. Belediye Kütahyaspor’da 23 oyuncunun sözleşmesi son ererken devam etmek isteyen futbolcularla sözleşme sürecine girilecek ve Mavi Şimşek’in yeni sezonda da 2.Lig iddiasını devam ettirmesi için transfer çalışmalarına yoğunluk verilecek.

İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 15 Haziran Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacak.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *