BAŞKAN KAHVECİ’NİN İKİ KREDİ TALEBİ DE ONAYLANDI: AK PARTİ ÜYELERİNİN RED OYLARI YETMEDİ

135

Belediye Meclisinin haziran ayı toplantısında Başkan Kahveci’nin asfalt yapımı için talep ettiği 60 bin TL’lik kredi kullanımına oy birliği ile, Kanal Kütahya’nın yapımı için talep edilen 200 bin TL’lik krediye ise AK Parti’nin ret, CHP ve MHP’nin kabul oyları ile izin çıktı. Başkan Kahveci kredilerin başka bir amaçla kullanılmayacağı taahhüdünde bulundu.

Kütahya Belediye Meclisi 1. Dönem 3. Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Eyüp Kahveci başkanlığında, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin iki kredi talebi damgasını vurdu. Belediye sorumluluk sahsında yer alan yolların asfalt ihtiyacını karışılmak üzere asfalt üretiminde kullanılacak bitüm ihtiyacında kullanılmak zere iller bankasından veya iller bankasından alınacak teminat mektubuyla kamu özel bankalardan 60 TL nakdi kredi kullanımı Belediye Meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Ayrıca Kanal Kütahya yapım işinde kullanılmak üzere iller bankasından veya iller bankasından alınacak teminat mektubuyla kamu özel bankalardan 200 milyon TL nakdi kredi kullanım talebi de değerlendirildi.

‘TARİHE BİR NOT DÜŞMEK İSTİYORUM’

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mahmut Öztaş oylama öncesi söz alarak “Tarihe bir not düşmek istiyorum. Daha önceki dönemlerde CHP grubu defalarca kredi talebine öz kaynaklarla bu işi yapmalıyız diyerek ret verdi.” Şeklinde konuştu.

CHP Belediye Meclis Üyesi Himmet Sarıyar ise “Tarihe düştüğünüz notun zamanı önemli. Bizim sosyal belediyecilik anlayışımızda kendi kendine yetebilmek çok önemli ama göreve gelmemizin üzerinden henüz 2 ay geçti. Tüm belediyelerle borçlarla idare ediliyor. 4’üncü senemiz sonunda da bunlar yaşanırsa gerekli takdiri halk verecektir. Dersimize daha iyi çalışıp kendi kendine yeten belediye olacağız.” İfadelerini kullandı.

YALNIZCA BELİRTİLEN İŞLERDE KULLANILACAK

Kredilerin başka bir amaçla kullanılmayacağını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “İçiniz rahat olsun bu para başka bir amaçla kullanılmayacak. Kütahya belediyesi stoklarına girecek. Bizim bitüme ihtiyacımız var. Zaten kış aylarına girildiğin bu iş biter o yüzden yaz aylarında bu işi halletmemiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu. Meclis üyelerinin tereddütlerini anladığını dile getiren Kahveci, kredinin yalnızca belirtilen işlerde kullanılacağı taahhüdünde bulundu.

‘TIKANMIŞ BİR BELEDİYEDEYİZ’

Belediyenin günü geçmiş 603 milyon TL borcu olduğuna dikkat çeken Kahveci, “Tıkanmış bir belediyedeyiz. Şu anda bir finansman sıkıntısı yaşadığımız için böyle bir ihtiyaç var. Bu borçlanmanın gerekçesi bu. Bir iş yapabilmek için ya öz kaynak ya yabancı kaynak gerekir. Şu an geldiğimiz nokta bu, maalesef kendi kendine yetemeyen bir belediye var. Planlanan yatırımları yapmak için bir kaynağa ihtiyacımız avro. Geçmiş dönemde bu krediler gerekli görülmüş farklı şekilde kullanılmıştır ama biz kendi dönemimizden sorumluyuz.” Şeklinde konuştu.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

8 KÖYE SUYU ULAŞTIRDIK’

Kredilerin miktarını belirlerken titizlikle çalışıp ödeme kapasitesini kontrol ettiklerinin altını çizen Başkan Kahveci, “Kendimizi kilitlemeyelim diye çaba gösterdik. Temmuz ayında gelecek hak edişlerle denkliği ucu ucuna sağlayacağız.” Dedi. Kanal Kütahyanın seçim aşamasında ödeneklerden dolayı durduğunu belirten Kahveci, şu ifadeleri kullandı. “Biz göreve geldik hızlıca 8 köye doğrudan su verilmesi gerekiyor dendi. Ama yatırım durmuş. Dedik ki yatırımcıya yarın 8 köyün belediyenin önüne gelmesini istemeyiz. İnanın gece gündüz 7 gün 24 saat çalışarak boruları döşedik ve dün itibariyle su verildi. Ve 8 köyde tarım alanları sulanabildi.”

İki kredi talebine de “yalnızca” belirtilen işlerde kullanılmak üzere ibaresi eklendi. Asfalt yapımı için istenen kredi talebi oy birliği ile; Kanal Kütahya için kullanılacak kredi talebi AK Partili meclis üyelerinin ret, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin onayı ile 14’e 16’ı oy çokluğu ile kabul edildi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *