KAHRAMANMARAŞ KAĞIT’IN ÜRETİMİ SIFIR ATIĞIN ÖRNEĞİ: ÖĞRENCİLERDEN FİRMAYA TEKNİK GEZİ

177

Hurda kağıttan ambalaj kağıdı üreterek Sıfır Atık Projesine güzel bir örnek olan Kahramanmaraş Kağıt Sanayi Fabrikasına teknik gezi gerçekleştirilen Linyit Ortaokulu öğrencileri, atıkların çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirerek üretime kazandırma süreci yerinde incelendi.

5-9 Haziran 2024 tarihleri arasında ‘’Hepimizin Bir Dünyası Var’’ temasıyla kutlanan Çevre Haftası kapsamında 81 ilde etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde iklim değişikliği, çölleşme ve kuraklık gibi önemli çevresel konular ele alırken, aynı zamanda sıfır atık felsefesini benimseyerek çevre bilincini artırmak ve toplumu çevresel sorumluluk almaya teşvik ederek doğal kaynakları koruma, iklim değişikliğine uyum, çevre kirliliğini azaltma ve sürdürülebilir yaşamı teşvik etme hedeflerine ulaşmak amaçlandı.

HURDA KAĞITTAN AMBALAJ KAĞIDI ÜRETİLİYOR

Kütahya’da hurda kağıttan ambalaj kağıdı üreterek Sıfır Atık Projesine güzel bir örnek olan Kahramanmaraş Kağıt Sanayi Fabrikasına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde Linyit Ortaokulu öğrencileri ile teknik gezi gerçekleştirildi.

Teknik gezide öğrencilere geri dönüşüm ve sıfır atık projesine farkındalık oluşturulması amaçlandı.  Kahramanmaraş Kağıt Firmasının yeniden değerlendirme imkânı olan atıkları çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirerek üretime kazandırma süreci yerinde incelendi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *