KSBÜ’YE TURUNCU BAYRAK ÖDÜLÜ

320

YÖK tarafından gerçekleştirilen 2024 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde KSBÜ Kütahya Meslek Yüksekokulu, Rektörlük binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi binası ile Gediz Sağlık Hizmetleri MYO, YÖK 2024 Yılı Engelsiz Üniversite Mekânda Erişilebilirlik Alanında ‘Turuncu Bayrak’ ödülüne layık görüldü.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen 2024 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) birçok binada ödül aldı.

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla YÖK tarafından gerçekleştirilen 2024 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri sahiplerini buldu. Bu kapsamda, kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ile yapılan değerlendirme neticesinde; KSBÜ Kütahya Meslek Yüksekokulu, Rektörlük binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi binası ile Gediz Sağlık Hizmetleri MYO, YÖK 2024 Yılı Engelsiz Üniversite Mekânda Erişilebilirlik Alanında ‘Turuncu Bayrak’ ödülüne layık görüldü.

KAPSAYICILIĞI BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

Bu prestijli ödül, üniversitemizin engelli bireyler için sunduğu erişilebilirlik imkânlarının kalitesini ve kapsayıcılığını bir kez daha tescillemiş oldu. YÖK tarafından verilen ‘Turuncu Bayrak’ ödülü, üniversitemizin engelli bireylerin kampüs içindeki yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara tam katılım imkânı sunmak için yürüttüğü çalışmaların başarıyla sonuçlandığını göstermektedir.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *