BAYRAM ÖNCESİ YOĞUN DENETİM ‘10 BİN’DEN FAZLA ÜRÜNÜ DENETLEDİK’

371

Bayram öncesi marketlerde yapılan denetimlere katılan Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, Kütahya’da yılbaşından itibaren bugüne kadar on binden fazla ürünü resmi olarak denetlediklerini açıkladı. Uygun, zamanın ihtiyacına göre nerede fırsatçılık ihtimali artarsa denetimleri orada yoğunlaştırdıklarının altını çizdi.

Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü, tüketicinin korunmasına yönelik denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Tüketicinin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi alanında önemli katkılarına devam eden Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü’nün market denetimine Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun da katıldı.

Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü olarak diğer illerde olduğu gibi bakanlığın talimatları doğrultusunda tüketicinin korunmasına yönelik denetimlere devam ettiklerini belirten İsmail Hakkı Uygun, “Şu anda Kütahya’da 3-4 tane ekiple yine farklı noktalarda denetimlerimiz devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

BAYRAM İHTİYACI ÜRÜNLERE YOĞUNLUK VERİLDİ

Bayram öncesi olması dolayısıyla özellikle bayramda ihtiyaç olan ürünlere yönelik tatlı, şeker, kıyafet gibi kalemlere yoğunluk verdiklerini belirten Uygun, “Denetimlerimize ağırlıklı olarak bu yönde” Dedi. Kütahya’da yılbaşından itibaren bugüne kadar on binden fazla ürünü resmi olarak denetlediklerini açıklayan Uygun, “Bu rakam kayıtlara geçmiş olan, bunun dışında zaten ekiplerimizin bir markete girdiği zaman, herhangi bir üründe etiket olmadığını gözle, resmiyete dökmeden de denetimler yapıyor”ifadelerini kullandı.

‘DENETİMLER İHTİYACA

GÖRE DE ŞEKİLLENİYOR’

Denetimlerinin yoğunluğunu zamanın ihtiyacına göre şekillendirdiklerini belirten Uygun, “Ağırlıklı olarak nerede sıkıntı olma ihtimali varsa, sorun olma ihtimali varsa denetimleri biz orada yoğunlaştırıyoruz. Şöyle örnek verebilirim. Hatırlarsanız bir pandemi süreci yaşadık. Pandemide dezenfektan, maske ağırlıklı ihtiyaçlara yönelik denetimlerimiz oldu. Bayram öncesi ağırlıklı olarak yani nerede fırsatçılık olabilecekse, nerede hata olabilecekse, nerede tüketiciyi yanıltıcı bir durum söz konusu olabilecekse denetimlerimiz bu yönde oluyor. Bakanlığımızın talimatları da bu yönde oluyor.” İfadelerini kullandı.

‘FAHİŞ FİYATIN KARARINI KURUL VERİYOR’

Denetimlerin sonucunda eksik bulunan hususlarda cezai müeyyideler uyguladıklarını ifade eden Uygun, fahiş fiyatla ilgili yapılan denetimlerin sonuçlarını Ankara’da Fahiş Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderdiklerini açıkladı. Fahiş fiyat hakkında değerlendirmeyi kurulun yapıp cezayı onların verdiğini dile getiren Uygun, Kütahya’da cezaların Ticaret İl Müdürlüğünün tuttuğu tutanaklar üzerine kesildiğini vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *