YENİ SAHALARA İHTİYAÇ BÜYÜK

268

Spor kulüplerinin şehrin merkezinde antrenman ve müsabaka için saha bulamadığını ifade eden Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, yeni alanlara ihtiyaç duyduklarını  ilçelerde aynı sorunun yaşanmadığını ama merkezdeki takımların makus talihini yenemediğini belirtti.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, spor kulüplerinin Kütahya merkezde yaşadığı saha sorununa dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

‘SAHALARDAN BİRİ YILLARDIR HİZMET VEREMİYOR’

TOKİ Bölgesinde amatöre de, BAL Ligi kulüplerine de hizmet veren sahalar bulunduğunu ifade eden Cengiz, “Orayı zaman zaman Belediye Kütahyaspor’da da kullanıyor. Yüzme havuzunun yanında iki tane antrenman sahamız var. BAL Ligi, Süper amatördeki kulüpler o sahalardan faydalanıyor. Ancak iki sahamızdan biri hizmet veriyor, biri göçük vaziyette duruyor. Yaklaşık 6 senedir aynı vaziyette göçük saha ne zaman hizmete açılacak?” ifadelerini kullandı.

GECE 12’YE KADAR ANTRENMAN YAPILIYOR

Germiyan Kampüsü’nde KSBÜ tarafından çok güzel spor tesisleri açıldığını ifade eden Cengiz, Asım Alkış, 30 Ağustos ve zaman Yeşilayspor’un sahalarını amatör takımların kullandığını belirtti. Üç noktada da kulüplerin sabahında erken saatlerinden gece 12’ye kadar antrenman yaptığını dile getiren Cengiz, il merkezinde antrenman yapmak için başka sahalara ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

‘İLÇELERDE HİÇBİR SORUN YOK’

İlave sahalara duyduklarını ihtiyacın ciddiyetini dile getiren Cengiz, “Sıkıntımız çok büyük. Biz il merkezinde makus talihimizi kıramıyoruz ama ilçelerde hiçbir şekilde antrenman için de müsabaka için de bir sıkıntımız yok. Erzincan 13 bin 500 kişilik çok amaçlı stadyum yapıldı. Azerbaycan-Türkiye maçı oynanandı. Kütahya’da en son Dumlupınar Stadyumu’nda Türkiye ile Beyaz Rusya genç takımlar müsabakasını oynattık ve tribünler tamamen doldu. 20 yıldır Kütahya’da böyle bir sorunumuz var. Sahamız yok, yerimiz yok.” şeklinde konuştu.

‘DESTEKLER İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ’

Kütahya’da faaliyet gösteren 124 spor kulübü, 293 takım olduğunu açıklayan Murat Cengiz, “Birinci, ikinci kümesi, spor amatörü, BAL’ı hepsi bunların içerisinde.” Dedi. Zaman içinde az da olsa çok da olsa mücavir alan içindeki kulüplere destek verildiğini ifade eden Cengiz, “Yardımları kulüplerimiz adına sağlamaya çalışıyoruz. İlçe belediyeleri için de aynı çabayı gösteriyoruz.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *