BAYRAMA DOĞRU..

301

Bayrama bir kaç gün kala çarşı pazardan alışveriş merkezlerine.. Aşağı çarşıdan şehrin trafiğe kapalı! halka açık tek sosyal ve ticari alanı Sevgi Yoluna.. Kurban pazarından şehirler arası otobüs terminaline.. Demiryollarına kadar her yer yoğun..  Her yer hareketli.

***

Bayramlar, birlik, beraberlik ve sevgiyle kucaklaştığımız..

Nerede o eski bayramlar?” diyerek hatıralarla dolu günleri özlemle yad ettiğimiz özel günlerdir.

Bir Kurban Bayramına daha erişmenin huzuru, mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz.

Kavuşana müjdeler..            

Kavuşturana şükürler olsun.

***

Son yıllarda hızla değişen hayat tarzımızla birlikte bayram anlayışımızda değişti.

Bayramın 3 gün mü yoksa 4 gün mü olduğundan ziyade.. Önü arkası ile araya sıkıştırılan bir iki günle birlikte tatilin kaç gün olacağını konuşur olduk. Bayram mı yapıyoruz tatil mi ?  Belli değil.

Her türlü ulaşımın ve erişimin bugünkü kadar kolay olmadığı daha düne kadar böyle bir şey yoktu, olmazdı da. Önüne sonuna hafta tatili gelirse ne âlâ..  5 ya da 6 gün olur biter.. Çok önemli mazeretler istisna, her kes işinin gücünün, görevinin başına dönerdi.

***

Bu gidişle ne elini öpeceğimiz büyüklerimizi ne de elimizi öptüreceğimiz küçüklerimizi bulabileceğiz.

Tıpkı yaşadığımız semti, sokağı.. Kapısından adımımızı attığımızda içimizi ısıtan, geniş avlusuyla bizi karşılayan huzur dolu evlerimizi .. Başımız sıkıştığında, içimiz daraldığında kapısını çaldığımız.. Sevincimizi de sıkıntımızı da paylaştığımız komşularımızı ve komşulukları yitirdiğimiz gibi. Çok katlı, çok oturanlı beton yığınlarının ve onlarca insan kalabalığının arasında ‘yalnızlığı’ yaşayıp gidiyoruz

Sağlık, şifa, mutluluk ve huzur dolu daha nice bayramlara hep birlikte erişmek duâ ve dileğiyle Kurban Bayramınız mübarek olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *