GÜLSÜM GÜRAL AÇIK HAVA SINIFI AÇILDI: ‘EĞİTİME DESTEK BİR VATAN BORCU’

241

Kızılay Gülsüm Güral Anaokulunda Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı anısına oluşturulan Gülsüm Güral Açık Hava Sınıfının açılışına Güral ailesi hep birlikte katıldı. Açılışta konuşan NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, eğitime destek olmanın bir vatanda borcu olduğunu aile olarak bu borcu ödemek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Kızılay Gülsüm Güral Anaokulunda Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı anısına Gülsüm Güral Açık Hava Sınıfı oluşturuldu. Sınıfın açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Güral ailesi, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılışta ilk sözü olan Nafi Güral Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Gülsüm Güral, adını taşıyan okulun açılmasında ve eğitimine devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.  

Gülsüm Güral Açık Hava Sınıfının oluşturulmasının önemine değinen NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, evlatları okulda eğitim aldığı sürece velilerden içlerinin rahat olmasını istedi. Okulun değerli bir eğitim öğretim kadrosu olduğuna değinen Erkan Güral, annelerinin ismini taşıyan bu okulda ülke için hayırlı evlatların yetişmesini temenni etti.

‘YARININ TEMELLERİNİ

BUGÜNDEN ATMALIYIZ’

Okula her geldiğinde çok duygulandığını dile getiren Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “Buraya her geldiğimizde başka bir güzelliğe tanık oluyoruz. Beni en çok duygulandıran etmenlerden birisi de öğrencilerimizin Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda yetiştiriliyor olması. Yarının temellerini bugünden atmamız gerek, bugün doğru tohumlar ektiğiniz zaman yarının Cumhuriyet çocuklarını yetiştireceğiz”dedi. Herkesin çocuklar için yapacağız çok şey olduğunu ifade eden Güral Sürmeli, “Canım annecim, adın her daim öğrencilerle birlikte yaşasın. Canım babacım, kendi adını öğrencilerle yaşatıyorsun verdiğin katkılar için çok teşekkür ederim. Sizin adınızı yaşatmak bizim görevimiz çocuklarımız da bizim adımızı yaşatacak şeyler yapsınlar inşallah biz de onlara örnek oluyoruzdur bu anlamda.” Şeklinde konuştu.  

‘EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR OKULDA DEVAM EDER’

Çok duygulu ve gururlu bir gün yaşadıklarını ifade eden Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Güral, eğitim önce ailede başladığını sonra okulda devam ettiğini belirterek herkese çok önemli görevler düştüğünü vurguladı. Öğrencileri buraya emanet ettikleri için ailesi adına tüm velilere teşekkür eden NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, öğretmenlere öğrencilerin geleceğinin şekillendirilmesi adına yaptıkları katkılar için teşekkür etti.  

Tüm yurtta başlatılan anaokulu seferberliğinin devam ettiğini belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, anaokullarının öneminin artmasının çok değerli olduğunu eğitimin anne babanın ardından anaokulunda başladığını belirtti. Muasır medeniyeler seviyesine ulaşmak için çocukların donanımlı bir şekilde yetişmesi gerektiğine değinen Gölpınar, bu hedef için Güral ailesine Kütahya’da verdikleri katkılarından dolayı teşekkür etti.

‘EN DEĞERLİ EĞİTİM BU YAŞLARDA ALINIYOR’

Yetişmiş elemanların iyi ortamlarda eğitim aldığını vurgulayan NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Mili Eğitim ve öğretmenlerimiz kendilerine düşen görevi fazlalıyla yapıyorlar ancak onların desteklenmesi vatandaşa düşen görevlerin de yerine getirilmesi halinde eğitim başarılı olur. Eğitim ailede başlıyor anaokullarında şekilleniyor. En değerli eğitim bu yaşlarda alınıyor.Temel sağlam oluyor” Dedi.

Eğitime destek olmanın bir vatan borcu olduğunu vurgulayan Güral, “Askerlik, vergi vermek nasıl bir vatan borcu ise eğitime destek vermek de bir vatan borcu. Biz aile olarak bu vatan borcunu ödeme noktasında tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Ve eğitimi olabildiğince kaliteli hale getirmeye çalışıyoruz. Mili eğitime öğretmenlere ve velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Kızılay Gülsüm Güral Anaokulu öğrencilerinin atık materyallerden tasarlanan defilesi ilgiyle takip edildi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *