KUTSO VE DPÜ ARASINDA ERASMUS PLUS PROJE PROTOKOLÜ İMZALANDI: ÖNEMLİ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKARILACAK

201

DPÜ ve KUTSO arasında imzalanan Erasmus Plus Proje Protokolü ile üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için bir adım daha atıldı. Sanayinin ihtiyacı olan akademik çalışmalara kaynak sağlanmasına katkı sağlayacak proje yenilikçilik ve ARGE anlamında önemli neticeler getirecek.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) arasında KUTSO Toplantı Salonunda Erasmus Plus Proje Protokolü imzalandı. KUTSO’nun talebi olan ve daha önce üzerinde değerlendirmelerde bulundukları Malzeme Mühendisliğine öğrenci alacaklarını belirten DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, “Önümüzdeki sene de artıracağız”dedi. Simav’a Yazılım Mühendisliği Bölümü açmak istediklerini değinen Rektör Kızıltoprak, fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

‘ŞEHRİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU

İMKANLAR ÇOK ÖNEMLİ’

Öğrencinin artık bölüm değil şehir seçtiğini bu yüzden şehrin öğrenciye ne sunduğunun çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Kızıltoprak, “Bu yüzden 7/24 üniversitemizde etkinlikler yaparak öğrencilerimizi mutlu etmeye çalışıyoruz. Yaz aylarında da etkinlikler yapacağız anılarında yer ederek bizi tercih etmelerinin yolarını kolaylaştıracağız.” Şeklinde konuştu.

KUTSO’nun Kütahya’da büyük katkılar sunduğunu belirten Rektör Kızıltoprak, DPÜ ile yapılan farklı alanlarda işbirliklerinin hem şehre hem de üniversiteye büyük kazanımlar sunduğunu vurguladı. Kızıltoprak, işbirliklerinin olumlu yansımalarını şehirde görmekten onur duyduklarını belirtti.

SANAYİNİN İHTİYACI OLAN

ÇALIŞMALARA KAYNAK İMKANI

Üniversite sanayi işbirliğini her daim geliştirmeye kararlı olduklarının altınız çizen KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, şu ifadeleri kullandı: “Başlangıçta küçük adımlarla başlayalım dedik. Küçük adımlarla ilerletiyoruz ama verimliğini artırmaya devam ediyoruz. Mevcut protokolümüzde arzumuz, sanayinin ihtiyacı olan akademik çalışmalar, yüksek lisans doktora öğrencileri için çalışmalarını yapabilmesi ve bununla ilgili kaynakların sağlanabilmesi. Proje DPÜ’den de birlikte geliştirilmek üzere kabul edildi. Yenilikçilik ve ARGE anlamında önemli neticeler getireceğini umuyoruz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *